Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Musaka s mäsom

ingrediencie

100 ml
smotana
400 g
mleté hovädzie mäso
250 g
paradajka
4 ks
baklažán
1 ks
vajce
2 ks
cibuľa
2 PL
paradajkový pretlak
2 PL
olivový olej
mleté čierne korenie
soľ
olej na vymastenie
strúhanka

postup

1.
Na plátky nakrájame neošúpané baklažány a opečieme ich na polovice oleja. Na zvyšku oleja opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme mäso, opražíme ho, osolíme, okoreníme prikryté dusíme približne 20 minút. Pridáme olúpané a pokrájané paradajky a pretlak a dusíme tak dlho, až kým sa tekutina neodparí. Necháme sčasti vychladnúť.
2.
Do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča dáme striedavo vrstvu baklažánov a mäsovej zmesi, poslednú vrstvu budú tvoriť baklažány. Dáme do predhriatej rúry a zapekáme 20 minút. Zalejeme smotanou, ktorú sme vyšľahali s vajcom a prudko zapečieme. Musaku servírujeme s chlebom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Olivovy olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Video: 8 tipov ako si vybrať kvalitný olivový olej
Na pultoch je dnes na výber také množstvo olivových olejov, že nájsť medzi nimi tie naozaj kvalitné môže byť skutočný...
Maďarský guláš
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Viete ako pripraviť dokonalú tarhoňu?
Slovenská ryža ako súčasť potravinových zásob dávnych dobyvateľských výprav až po nezameniteľnú prílohu k hovädziemu...
Plnená paprika
Najlepšia plnená paprika
Najlepšia plnená paprika
Najchutnejšia paprika je tá plnená. A tá úplne najlepšia sa pripravuje v slovenských kuchyniach na maďarských základoch.