Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Musaka s mäsom

ingrediencie

100 ml
smotana
400 g
mleté hovädzie mäso
250 g
paradajka
4 ks
baklažán
1 ks
vajce
2 ks
cibuľa
2 PL
paradajkový pretlak
2 PL
olivový olej
mleté čierne korenie
soľ
olej na vymastenie
strúhanka

postup

1.
Na plátky nakrájame neošúpané baklažány a opečieme ich na polovice oleja. Na zvyšku oleja opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme mäso, opražíme ho, osolíme, okoreníme prikryté dusíme približne 20 minút. Pridáme olúpané a pokrájané paradajky a pretlak a dusíme tak dlho, až kým sa tekutina neodparí. Necháme sčasti vychladnúť.
2.
Do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča dáme striedavo vrstvu baklažánov a mäsovej zmesi, poslednú vrstvu budú tvoriť baklažány. Dáme do predhriatej rúry a zapekáme 20 minút. Zalejeme smotanou, ktorú sme vyšľahali s vajcom a prudko zapečieme. Musaku servírujeme s chlebom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slivky
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Slivky nielenže skvelo chutia, ale sú nabité vitamínmi a minerálmi, upravujú krvný tlak, pomáhajú s trávením a majú...
Favorite popcorn
Pukance - popcorn či popsorgon
Pukance - popcorn či popsorgon
No kto by sa ešte s nimi nestretol? Popcorn - pukance, čiže kukuričná pochúťka k vínu, na chrumkanie pri dobrom filme...
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.