Pridať recept

Baklažánový kaviár

ingrediencie

2 ks
baklažán
3 PL
olivový olej
4 strúčiky
cesnaku
citrónová šťava
mleté čierne korenie
soľ

postup

1.
V rúre pečieme baklažán približne pol hodinu, až kým sa šupka nescvrkne. Stiahneme kožu alebo baklažány prepolíme a vydlabeme. Cez sito prepasírujeme dužinu baklažánov a prešľaháme metličkou s prelisovaným cesnakom, citrónovou šťavou, olejom a soľou.
 
2.
Môžeme servírovať ako teplú nátierku na opečené toasty alebo necháme odležať v chladničke a servírujeme na studeno.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Baklažán
Viete, prečo musíte dať baklažán do mlieka? Treba ho soliť? Toto tajomstvo by ste mali poznať!
Kúpili ste baklažán? Je potrebné ho soliť alebo nie? Pozrite sa, ktorá surovina mu neprospieva a prečo ho...
Baklažán
Nevynechávajte baklažán! Má minimum kalórií a znižuje riziko srdcových chorôb
Malá, krásne fialová zelenina je plná zdraviu prospešných látok, chutí fantasticky a hodí sa aj do diéty.
Letna polievka
Tip na nedeľný obed: Plnené baklažány na orientálny spôsob
Magazín Dobrú chuť vám prináša tip na nedeľný obed. Vždy bude pozostávať z polievky, hlavného jedla a dezertu. 
Baklažán
Baklažán
Máte radi baklažán? Dopestovať si a chutne ho pripraviť nie je žiadna veda :)