Pridať recept

Falafel

ingrediencie

300 g
cícer
2 PL
hladká múka
1/2 balíček
kypriaci prášok
4 strúčiky
cesnaku
2 ks
cibuľa
petržlenová vňať
koriander
soľ
mleté čierne korenie
mletá rasca
kajenské korenie
olej na vyprážanie

postup

1.
Do polomäkka uvaríme namočený cícer, scedíme ho, necháme odkvapkať a vychladnúť. Rozmixujeme ho na hustú kašu, ku ktorej pridáme pokrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, soľ, posekanú petržlenovú vňať s koriandrom, koreniny, múku a kypriaci prášok. Vypracujeme cesto, ktoré sa nesmie lepiť a necháme ho aspoň na hodinu odstáť na chladnom mieste.
 
2.
Z tejto zmesi vyformujeme guľky, ktoré by mali byť veľkosti vlašského orecha a necháme ich odstáť 20 minút. Vypražíme ich do zlata vo vyššej vrstve oleja, opekáme asi 5 minút. Odstraníme prebytočný tuk pomocou papierových utierok.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pôstne jedlo po celý rok: Cícerové placky bez lepku
Naša rodina má rada placky v akejkoľvek obmene a forme. Guľaté, chrumkavé, pečené, v pečive ako burger...
Hummus
Dokonalý hummus od A po Z
Tipy ako pripraviť ten najlepší hummus. Domáci bude chutiť presne tak, ako si vy sami predstavujete a to za zlomok...
Bezmäsité párty jedlo: Cícerová panvička
Dostať sa do neba sa nechce asi zatiaľ nikomu, no zažiť nebo na Zemi a najlepšie na tanieri je naozaj dobrý...
Coriander, Coriandrum sativum
Koriander - Do kuchyne s ním!
Koriander siaty používajú ľudia ako korenie viac ako 3500 rokov. Ako s divo rastúcim sa s ním môžete stretnúť...
Pohánka, cícer, natural ryža – ako ich správne pripraviť?
Snažíte sa zaradiť do stravy racio potraviny, ako sú napríklad ryža natural, cícer či pohánka, no stále vám...