Pridať recept

Torta plnená čokoládou

12
porcií
130
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

100 g
horká čokoláda
100 g
maslo
100 g
práškový cukor
štipiek
soľ
5 ks
vajce
70 g
mleté mandle
2 PL
kakao
80 g
polohrubá múka
1 ČL
kypriaci prášok do pečiva

Maslový krém

125 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
3 ks
žĺtok
50 g
škrob
250 ml
mlieko
250 g
čokoládová poleva
200 g
maslo

postup

1.
Vyhrejte rúru na 180 stupňov. Vymastíte a vysypte múkou tortovú formu s priemerom 24 cm. Nad parou roztopte čokoládu na cesto. Z masla, práškového cukru a soli vyšľahajte krém a postupne do neho pridajte žĺtky a čokoládu.
 
2.
Z bielkov ušľahajte tuhý sneh. Zmiešajte mandle, kakao a prášok do pečiva a vmiešajte ich spolu so snehom do krému. Pripravenú hmotu nalejte do tortovej formy a pečte asi 40 minút. Upečený korpus nechajte 8 hodín alebo cez noc odpočívať.
3.
Na prípravu maslového krému ušľahajte nad parou cukor, vanilínový cukor, žĺtky, škrob a mlieko. Krém nechajte vychladnúť za stáleho miešania v rovnakej nádobe nad parou.
4.
Nad parou roztopte čokoládovú polevu. Maslo vyšľahajte do peny a po lyžiciach do neho postupne pridávajte vajíčkový krém a čokoládovú polevu.
5.
Piškótový korpus rozrežte na tri pláty. spodný a stredný plát natrite vždy jednou tretinou krému a spojte ich. Horný diel torty potrite zvyšným krémom a ozdobte ho čokoládovými hoblinkami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
anezka1992
2.7.2014 18:24 | |
+5 -0
Ja neviem prečo, všetko som robila podľa postupu a korpus je nízky. Budem rada keď ho rozrežem na 2 časti.
kofola8520
1.7.2014 10:33 | |
+1 -1
Prosím Vás a maslo ide aké? Hera alebo stačí klasické maslo?
dobruchut.sk
1.7.2014 13:39 | |
+1 -2
ako chcete, Hera je náhrada masla
Podobné články
Overený recept na vláčne brownies. Plus zopár rád, ako ich vylepšiť
Overený recept na vláčne brownies. Plus zopár rád, ako ich vylepšiť
Ako docieliť, aby bol váš brownies vláčny alebo naopak pevnejší? Radi poradíme.
Oriešková torta z lieskovcov
Piškótový korpus 6x INAK
Nadýchaný piškótový korpus je základ každej dobrej torty, slávnostných rezov, chutnej rolády. Máte pocit,...
Fondán a marcipán
Domáci marcipán a fondán: Overené recepty a postupy na ich prípravu
I keď sú dnes v móde nahé torty alebo krémové zdobené ovocím, stále si veľa ľudí potrpí na klasike. Z...
Torta Panna cotta: Ľahučký dezert z čokoládovej a jahodovej peny
Svieža torta utkaná z peny z bielej čokolády a čerstvých jahôd.
Smotanová torta s ananásom
Slávnostná ananásová torta: Táto silvestrovská pochúťka sa topí v ústach, prevalcuje aj ten najlepší cheesecake!
Chystáte silvestrovskú oslavu a hľadáte recept na slávnostnú tortu? Táto ananásová je vynikajúca a zvládne...