Pridať recept

Kapustová polievka so sušenými hubami

Kapustová polievka so sušenými hubami
Zdroj: najkucharka

ingrediencie

500 g
kyslá kapusta
200 g
údená klobása
20 g
hladká múka
2 ks
bobkový list
1 ks
biela cibuľa
200 g
zemiaky
20 g
huby sušené
mletá červená sladká paprika
soľ
mleté čierne korenie
rastlinný olej

postup

Prepláchnutú kapustu dáme variť do vody spolu s nakrájanou klobásou. Pridáme vopred namočené huby, bobkový list a na miernom plameni pod pokrievkou necháme variť. Asi po 15 minútach varenia vložíme na väčšie kocky pokrájané zemiaky, trochu posolíme a dovaríme do mäkka. Z oleja a múky si pripravíme záprašku, pridáme pokrájanú cibuľu a opražíme. Prisypeme mletú sladkú červenú papriku, zalejeme vodou a prilejeme do uvarenej polievky. Spolu povaríme a polievku podľa chuti posolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Môžeme ozdobiť lístkami petržlenovej vňate.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Týchto 5 chýb robíme pri príprave húb
Už nikdy nebudú mäkké ani mdlé! Pri príprave húb si dávajte pozor na tieto CHYBY, robí ich každý!
Kvôli nesprávnej príprave húb sa často pripravíme o vynikajúci chuťový zážitok. Poradíme vám, ako...
Sladkokyslé huby
Užívajte si huby celý rok! Viete ako huby upraviť a uskladniť?
Hubárska sezóna vrcholí. Hádam väčšina z nás vybehne do prírody si čo to nazbierať. Či si budete huby...
Mushrooms and truffle risotto
Huby ako korenina
Niektoré druhy jedlých húb sa používajú ako koreniny alebo pochutiny. Každý druh húb má inú, svojskú,...
Kosik huby les tasr
Huby
Sušenie húbAk hríby sušte v rúre, sušte ich na najnižšej teplote a skladujte v suchom prostredí.Hríby...
Spracovanie húb
Tipy a triky, ako spracovať huby
Táto jeseň hubárom praje. Z príjemnej prechádzky lesom si môžete odniesť poriadnu výslužku. Prinášame...
Zhorkla vám kyslá kapusta? Toto je dôvod prečo a ako ju zachrániť!
Zhorkla vám kyslá kapusta? Už nikdy viac sa to nestane, pozor na tieto chyby! Máme tip, ako ju zachrániť, kapustnica bude výborná
Stalo sa to aj vám? Toto sú dôvody, prečo je kyslá kapusta horká a skvelý tip, ako ju zachrániť!