Pridať recept

Halloumi pizza

4
porcie
35
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
múka
80 ml
rastlinný olej
5 g
sušené droždie
1 KL
soľ
350 ml
teplá voda
trochu
tuk na vymastenie
50 ml
paradajkový pretlak
80 g
syr Feta
80 g
syr halloumi
50 g
olivy
1 KL
čierne korenie

postup

1.
Do vyššej nádoby nasypeme múku a pridáme droždie. Vmiešame soľ, olej a asi 3/4 z celkového množstva vody. Vymiešame do hladkého cesta. Podľa potreby potom pridávame vodu tak, aby nám vzniklo hladké pevné cesto. Potom z cesta vytvarujeme guľu, ktorú prikryjeme utierkou a necháme 30 minút kysnúť na teplom mieste.
 
2.
Krátko pred rozvaľkaním cesto schladíme. Potom ho rozdelíme na dve časti, každú vyvaľkáme na okrúhly plát a položíme na vymastený plech. Pláty potrieme tenkou vrstvou paradajkového pretlaku, pridáme Fetu nakrájanú na plátky, plátky Halloumi a kolieska olív. Nakoniec posypeme čiernym korením a dáme do rúry piecť pri teplote 200°C, kým cestové okraje nie sú upečené a syr pekne roztopený.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať