Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Babkin jablkový koláč

30
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

40 dkg
hladká múka
25 dkg
maslo
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva
15 dkg
práškový cukor
2 PL
mlieko
2 ks
vajce

Plnka

1 kg
jablko
1/2 balíček
vanilkový cukor
podľa chuti
kryštálový cukor
podľa chuti
mletá škorica

postup

1.
Na doske preosejeme múku, rozmrvíme v nej maslo, rozmiešame prášok do pečiva a cukor. Pridáme vajcia a keby bolo cesto tvrdé pridáme 2 lyžice mlieka. Všetky tieto prísady na cesto spracujeme a rozdelíme na dva rovnaké diely. Jeden diel vyvaľkáme a prenesieme valčekom na maslom pomastený a múkou vysypaný plech (plech som použila s rozmerom 36x26 cm, ale kľudne môže byť aj menší).
2.
Ja som si pomohla papierom na pečenie, kde som si podľa plechu obkreslila potrebnú veľkosť, a cesto som na papieri vyvaľkala. Pomocou papiera a valčeka som cesto preložila na plech.
3.
Na cesto dáme nastrúhané jablká, posypeme vanielkovým a kryštálovým cukrom a ešte škoricou.
4.
Na jablká dáme druhý diel vyvaľkaného cesta, popicháme vidličkou a dáme upiecť v rozohriatej rúre asi na 200 stupňov, až kým koláč nechytí ružovkastý nádych.
5.
Po upečení a vychladnutí posypeme práškovým cukrom a pokrájame.
6.
Prajem dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
daja777
16.2.2017 11:33 | |
+17 -9
Ja by k 250dkg masla pridala ešte 10dkg muky a cesto bude tip-top
mpod
15.2.2017 20:10 | |
+12 -11
Prave som ho upiekla je super(nabuduce dam menej masla)
0Helka0
20.1.2017 18:52 | |
+13 -10
Dobrý deň môžem sa opýtať maslo sa používa obyčajne alebo treba iné kupit chcem ho robit a bude po prvý krát tak aby som ho nepokazila dakujem za odpovede
neva19
24.2.2017 18:42 | |
+14 -15
Pečiem ho pravidelne, výborný koláčik, vždy sa mi vydaril. Maslo môže byť klasické, alebo Palmarin, Hera ....
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
hokkaido recepty
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
Máte pocit, že už ste skúšali z hokkaido tekvice úplne všetko? Máme pre vás recepty na dva nápoje a džem z hokkaido...
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...