Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špaldové placky "raz-dva-tri"

4
porcie
14
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
špaldová múka jemne mletá
100 ml
voda
50 ml
olej
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
2 KL
soľ
1 KL
sušený cesnak

postup

1.
V miske rozmiešame múku s práškom do pečiva, pridáme vodu, olej, soľ, cesnak a rukami spracujeme tuhé cesto.
2.
Spracované cesto si rozdelíme na 6 malých alebo 4 väčšie kusy (recept je na 4 veľké placky).
3.
Každý kus cesta rukami roztlačíme na placku, hrubú cca 1 cm.
4.
Placku opekáme z oboch strán po 2 min., kladieme na prudko rozpálenú panvicu bez oleja.
5.
Hotové placky môžeme poliať maslom, alebo konzumujeme iba tak, nasucho.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
smile_481
21.8.2013 18:25 | |
+0 -4
je možné to urobiť aj bez toho oleja? :) lebo ja olej absolútne nepoužívam.. Nerozdelovalo by sa to potom? :/:)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...