Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špaldové placky "raz-dva-tri"

4
porcie
14
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
špaldová múka jemne mletá
100 ml
voda
50 ml
olej
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
2 KL
soľ
1 KL
sušený cesnak

postup

1.
V miske rozmiešame múku s práškom do pečiva, pridáme vodu, olej, soľ, cesnak a rukami spracujeme tuhé cesto.
2.
Spracované cesto si rozdelíme na 6 malých alebo 4 väčšie kusy (recept je na 4 veľké placky).
3.
Každý kus cesta rukami roztlačíme na placku, hrubú cca 1 cm.
4.
Placku opekáme z oboch strán po 2 min., kladieme na prudko rozpálenú panvicu bez oleja.
5.
Hotové placky môžeme poliať maslom, alebo konzumujeme iba tak, nasucho.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
smile_481
21.8.2013 18:25 | |
+0 -5
je možné to urobiť aj bez toho oleja? :) lebo ja olej absolútne nepoužívam.. Nerozdelovalo by sa to potom? :/:)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...
Turkey schnitzel
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Vypražený rezeň patrí rovnako ako halušky, sviečková, segedínsky guláš alebo šúľance s makom do tradičnej slovenskej...