Zeleninová polievka s haluškami
4
porcie
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
mrkva
ružičkový kel
hrášok
lúsky
cibuľa
maslo
mäsový vývar
soľ
vegeta
petržlenová vňať
postup
Na masle speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme na kúsky pokrájanú mrkvu, lúsky, očistený ružičkový kel a spolu orestujeme. Zalejeme teplým mäsovým vývarom, ochutíme vegetou a pod pokrievkou necháme variť. Asi po 20 minútach varenia vložíme do polievky zelený hrášok a varíme asi 10-15 minút. Uvarenú polievku podľa chuti dochutíme soľou, vegetou a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťkou. Do polievky môžme urobiť zemiakové halušky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.