Hovädzina Balti
4
porcie
25
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
hovädzia sviečkovica
1
ks
cibuľa
1
ks
zelená paprika
1
ks
čili paprička
1
ks
červená paprika
3
ks
paradajka
1/2
ks
citrón
1
KL
mletá rasca
1
KL
garam masala
2
PL
slnečnicový olej
1
strúčik
cesnaku
ďumbier
soľ
Na ozdobenie
3
PL
mandľové lupienky
postup
1.
Na miernu teplotu predhrejeme rúru, tak aby mäso zostalo teplé. Lyžicu oleja zohrejeme vo woku, prípadne väčšej panvici. Olúpeme cibuľu, nakrájame ju na tenké plátky a prudko ju pražíme na oleji 3 - 4 minúty. Občas premiešame a budeme ju pražiť, kým nie je mäkká a nezačne hnednúť.
2.
Medzitým odstránime všetko tuk z mäsa a nakrájame ho. Olúpeme censka a pretláčime ho, olúpeme 4 cm ďumbiera a nastrúhame ho, umyjeme čili papričku, zbavíme ju semienok a nakrájame ju nadrobno. Všetko pridáme k cibuli a opekáme na silnom ohni približne 5 minút. Potom panvicu dáme do rúry.
3.
Umyjeme papriky, osušíme a zbavíme semienok a nakrájame na rezančeky. Pridáme ich k mäsu aj so zvyšným olejom a pri občasnom miešaní opekáme ďalej 3 minúty.
4.
Umyjeme a nahrubo nakrájame paradajky, vytláčame citrónovú šťavu a predhrejeme gril na vyššiu teplotu.
5.
K mäsu primiešame korenie garama masala, mletú rascu a pri stálom miešaní opekáme približne minútu. Následne pridáme paradajky, citrónovú šťavu, osolíme a pri občasnom miešaní dusíme 3 - 4 minúty.
6.
Servírujeme s plackami indického chleba, ktorý pokvapkáme vodou a opečieme pod grilom z oboch strán, asi minútu z každej strany. Na panvicu vrátime mäso, dobre ho prehrejeme a posypeme lupienkami mandlí a servírujeme s horúcimi plackami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.