Pridať recept

Pochúťka z topinambúr a paradajok

Pochúťka z topinambúr a paradajok
Zdroj: varecha-kucharka
6
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

450 g
špagety
500 g
topinambur
500 g
paradajka
50 g
maslo
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
1 KL
bazalka
štipiek
soľ
štipiek
korenie

postup

1.
Paradajky vložíme na chvíľu do horúcej vody. Po vytiahnutí necháme vychladnúť. Cibuľu a cesnak nadrobno nasekáme a osmažíme na masle. Pridáme bazalku, očistené a na kocky nakrájané topinambury a necháme dusiť na miernom ohni.
 
2.
Paradajky ošúpeme, trochu popučíme vidličkou a pridáme k topinamburám. 10 minút dusíme vo vlastnej šťave, potom pridáme soľ a korenie. V slanej vode uvaríme špagety, scedíme ich a polejeme zeleninovou omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Špagety Aglio e olio
Špagety aglio e olio si zamilujete: Potrebujete len 4 suroviny
Jednoduché jedlá chutia najlepšie. Dôkazom toho sú aj tieto tradičné cesnakové špagety.
Aké vína podávať k cestovinám?
Viete, ako na to? Šéfkuchári radia, aké vína sa hodia k týmto cestovinovým klasikám
Či už ploché, točené alebo vrúbkované, cestoviny vám v akejkoľvek podobe zabezpečia vynikajúci kulinársky...
Obľúbené špagety na 12 delikátnych spôsobov
Najobľúbenejšie cestoviny – špagety v 12 vynikajúcich receptoch
Najobľúbenejšie cestoviny Slovákov sú špagety. Pripravia ich veľmi rýchlo, pretože tou najobľúbenejšou...
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.
Zbierka receptov na tie najlepšie špagety: Nesmiete však zabudnúť na túto jednu dôležitú vec, je kľúčová!
Zbierka receptov na tie najlepšie špagety: Nesmiete však zabudnúť na túto jednu dôležitú vec, je kľúčová! Iba tak budú fantastické
Výborné recepty na skvelé špagety na každý deň. Vyberte si z našej bohatej ponuky receptov a nezabudnite...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...