Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Šúľance z tvarohového cesta

3
porcie
20
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

230 g
mäkký tvaroh
170 g
polohrubá múka
štipiek
soľ
1 ks
vajce

Šúľance

podľa chuti
rozpustené maslo
70 g
strúhanka
podľa chuti
práškový cukor

postup

2.
Z cesta, klasickým spôsobom dlaňou vyšúľame šúľanec (s cestom sa dobre pracuje, nebolo treba podsypávať múkou)
3.
Na panvici opražíme na sucho, strúhanku do hneda. Treba stále miešať, aby nezhorela a podľa svojej chuti pridáme cukor, premiešame a odstavíme zo šporáku.
4.
Dáme variť vodu, pridáme troška soli a keď začne vrieť, vložíme šúľance a vareškou zľahka premiešame. Keď vyplávajú hore, tak ich povaríme ešte 4-5minút a sitkom vyberieme a troška opláchneme studenou vodou.
5.
Dáme do misy a posypeme opraženou strúhankou a polejeme rozpusteným maslom. Prajem dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
darinecka741
3.6.2015 10:09 | |
+10 -2
práve som ich dokončila ,,,su výborne
suzich
2.3.2015 17:58 | |
+13 -2
SOM VĎAČNA ZA TENTO RECEPT. Práve sme s detmi dojedli. VEEEELMI NAM CHUTILO !!! Sice sme museli upravit na bezlepkovu a bezbielkovu verziu ale velmi nam chutilo. (y)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...