Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Šúľance z tvarohového cesta

3
porcie
20
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

230 g
mäkký tvaroh
170 g
polohrubá múka
štipiek
soľ
1 ks
vajce

Šúľance

podľa chuti
rozpustené maslo
70 g
strúhanka
podľa chuti
práškový cukor

postup

2.
Z cesta, klasickým spôsobom dlaňou vyšúľame šúľanec (s cestom sa dobre pracuje, nebolo treba podsypávať múkou)
3.
Na panvici opražíme na sucho, strúhanku do hneda. Treba stále miešať, aby nezhorela a podľa svojej chuti pridáme cukor, premiešame a odstavíme zo šporáku.
4.
Dáme variť vodu, pridáme troška soli a keď začne vrieť, vložíme šúľance a vareškou zľahka premiešame. Keď vyplávajú hore, tak ich povaríme ešte 4-5minút a sitkom vyberieme a troška opláchneme studenou vodou.
5.
Dáme do misy a posypeme opraženou strúhankou a polejeme rozpusteným maslom. Prajem dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
darinecka741
3.6.2015 10:09 | |
+9 -2
práve som ich dokončila ,,,su výborne
suzich
2.3.2015 17:58 | |
+12 -2
SOM VĎAČNA ZA TENTO RECEPT. Práve sme s detmi dojedli. VEEEELMI NAM CHUTILO !!! Sice sme museli upravit na bezlepkovu a bezbielkovu verziu ale velmi nam chutilo. (y)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...