Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Šúľance z tvarohového cesta

3
porcie
20
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

230 g
mäkký tvaroh
170 g
polohrubá múka
štipiek
soľ
1 ks
vajce

Šúľance

podľa chuti
rozpustené maslo
70 g
strúhanka
podľa chuti
práškový cukor

postup

2.
Z cesta, klasickým spôsobom dlaňou vyšúľame šúľanec (s cestom sa dobre pracuje, nebolo treba podsypávať múkou)
3.
Na panvici opražíme na sucho, strúhanku do hneda. Treba stále miešať, aby nezhorela a podľa svojej chuti pridáme cukor, premiešame a odstavíme zo šporáku.
4.
Dáme variť vodu, pridáme troška soli a keď začne vrieť, vložíme šúľance a vareškou zľahka premiešame. Keď vyplávajú hore, tak ich povaríme ešte 4-5minút a sitkom vyberieme a troška opláchneme studenou vodou.
5.
Dáme do misy a posypeme opraženou strúhankou a polejeme rozpusteným maslom. Prajem dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
darinecka741
3.6.2015 10:09 | |
+11 -4
práve som ich dokončila ,,,su výborne
suzich
2.3.2015 17:58 | |
+13 -3
SOM VĎAČNA ZA TENTO RECEPT. Práve sme s detmi dojedli. VEEEELMI NAM CHUTILO !!! Sice sme museli upravit na bezlepkovu a bezbielkovu verziu ale velmi nam chutilo. (y)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
French crepes
Čarujeme s ohňom - flambujeme!
Čarujeme s ohňom - flambujeme!
Flambovanie má základ vo francúzskom slove “ flamber“, čo v preklade znamená horieť. Tento spôsob úpravy jedla patrí...
Offering root
Viete ako spestriť obyčajnú zemiakovú kašu?
Viete ako spestriť obyčajnú zemiakovú kašu?
Do už hotovej kaše stačí pridať prelisovaný cesnak, vynikajúca je aj kaša s opraženou cibuľkou alebo slaninou. Skúsiť...
Row of macaroons
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Sú farebné, malé, z vonku chrumkavé, vo vnútri mäkké ako obláčik a spojené lahodným krémom. Hovorí sa, že makrónky...