Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Šúľance z tvarohového cesta

3
porcie
20
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

230 g
mäkký tvaroh
170 g
polohrubá múka
štipiek
soľ
1 ks
vajce

Šúľance

podľa chuti
rozpustené maslo
70 g
strúhanka
podľa chuti
práškový cukor

postup

2.
Z cesta, klasickým spôsobom dlaňou vyšúľame šúľanec (s cestom sa dobre pracuje, nebolo treba podsypávať múkou)
3.
Na panvici opražíme na sucho, strúhanku do hneda. Treba stále miešať, aby nezhorela a podľa svojej chuti pridáme cukor, premiešame a odstavíme zo šporáku.
4.
Dáme variť vodu, pridáme troška soli a keď začne vrieť, vložíme šúľance a vareškou zľahka premiešame. Keď vyplávajú hore, tak ich povaríme ešte 4-5minút a sitkom vyberieme a troška opláchneme studenou vodou.
5.
Dáme do misy a posypeme opraženou strúhankou a polejeme rozpusteným maslom. Prajem dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
darinecka741
3.6.2015 10:09 | |
+6 -2
práve som ich dokončila ,,,su výborne
suzich
2.3.2015 17:58 | |
+11 -1
SOM VĎAČNA ZA TENTO RECEPT. Práve sme s detmi dojedli. VEEEELMI NAM CHUTILO !!! Sice sme museli upravit na bezlepkovu a bezbielkovu verziu ale velmi nam chutilo. (y)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Kiwi smoothie
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Chlpaté plody kiwi nie sú na prvý pohľad práve najvábnejšie z ovocia, no pod šupkou sa ukrýva oveľa viac ako si...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...