Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pečené kura na masle

ingrediencie

1 ks
kurča
80 g
maslo
podľa chuti
soľ
podľa chuti
petržlenová vňať
1 ks
cibuľa
trochu
provensálske bylinky

postup

1.
Kurča umyjeme pod tečúcou vodou, brušnú dutinu osolíme, vložíme do nej celú petržlenovú vňať. Nohy pritiahneme k telu, zviažeme niťou a krídla preložíme. Kura osolíme aj zvonku, potrieme maslom. Potom ho vložíme do pekáča.
2.
Do pekáča pridáme trochu vody, na štvrtky nakrájanú cibuľu. Na vrch kurčaťa dáme bylinky, prikryjeme a pečieme vo vyhriatej rúre 40 minút. Keď je kurča polomäkké, tak ho obrátime a dopečieme. Počas pečenia kurča polievame šťavou a upečieme ho dochrumkava. Môžeme ho podávať so zemiakovou kašou a kompótom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
VancakovskyDeter
5.3.2016 11:08 | |
+0 -5
ake to je to korenie pofiderne či ake ? :D
Kiko1963
9.9.2015 15:29 | |
+78 -2
chyba tu teplota pecenia. Pre nas chlapov je to nesmierne dolezite
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.
Čerešne
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Vedeli ste, že čerešne majú omladzujúci účinok, prospievajú srdcu a kĺbom alebo to, že znižujú krvný tlak?