Pridať recept

Diviačie stehno na cesnaku

ingrediencie

500 g
diviačie stehno
30 g
údená slanina
3 strúčiky
cesnaku
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
2 ks
cibuľa
trochu
olej
2 dl
masox
trochu
tymian

postup

1.
Keď je mäso odležané, tak ho odblaníme, umyjeme. Prešpikujeme ho slaninou, cesnakom, tymianom. Mäso osolíme a okoreníme. Na panvicu si dáme rozohriať olej a opražíme na ňom nahrubo nakrájanú cibuľu, zvyšný cesnak, potom vložíme mäso a opečieme zo všetkých strán.
 
2.
Mäso potom podlejeme horúcim masoxom, prikryjeme a dusíme domäkka. Mäso treba počas dusenia obracať a podľa potreby podlievame horúcou vodou. Keď je mäso už mäkké, vyberieme ho a šťavu rozmixujeme. Pred podávaním mäso nakrájame na plátky, poliate šťavou a so žemľovými knedľami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Cesnak
Ako správne konzumovať cesnak, aby sme využili čo najviac jeho fantastických benefitov
O cesnaku sa často hovorí ako o prírodnom antibiotiku. Už naše staré mamy využívali jeho liečivé účinky...
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Cesnak nesmie chýbať azda v žiadnej kuchyni. Táto aromatická zelenina sa pridáva do mnohých jedál, ktorým...
Cesnakovo – šunkové rolky
Cesnakovo – šunkové rolky: Zmiznú skôr, ako stihnú vychladnúť
Kysnuté cesto potreté nátierkou z masla, čerstvej pažítky a voňavého cesnaku zrolované spolu so šunkou a syrom.
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Bez cesnaku by bola naša kuchyňa chudobnejšia. Táto zelenina jednoznačne obohacuje chuť jedál, a aj keď...