Pridať recept

Kapor v pivnom cestíčku

ingrediencie

1 kg
kapor
1 ks
citrón
podľa chuti
soľ
250 ml
svetlé pivo
2 ks
vajce
125 g
hladká múka
trochu
petržlenová vňať
trochu
olej na vyprážanie

Omáčka

125 g
majonéza
trochu
mleté čierne korenie
trochu
kajenské korenie
trochu
soľ
150 g
vlašské orechy

postup

1.
Kapra si nakrájame na menšie porcie, potrieme citrónovou šťavou a posolíme. V mise zmiešame pivo, vajcia, múka a soľ. Z tohto si pripravíme cestíčko. Porcie kapra obalíme v cestíčku a vypražíme v rozohriatom oleji z oboch strán. Hotového kapra podávame posypaného s posekanou vňaťou, ozdobeného plátkami citróna a preliateho omáčkou.
 
2.
Omáčku si pripravíme z majonézy zmiešanej s kajenským korením, soľou a zomletými orechmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Bešamel
Už žiadne hrudky! Omáčka vždy krásne jemná a krémová: Tento jeden TRIK funguje vždy a na všetky omáčky + recepty
Omáčky milujeme na všetky spôsoby a radi ich pripravujeme k mäsu, rybám a najmä do cestovín. Viete, ako však...
Znojemská omáčka s morčacími plátkami
Morčacie plátky na kyslých uhorkách a párkoch: Delikátna znojemská omáčka
Známy recept je stelesnením rýchleho, a pritom delikátneho jedla.
Leto s chuťou zázvoru: Spravte si zázvorový nanuk z piva!
Nádherné slnečné počasie aj ortuť na teplomere potvrdzujú leto. Ruka v ruke s opaľovaním, grilovaním či...
Kupujete kapra na Vianoce? Na toto treba myslieť vždy pri výbere ryby!
Kupujete kapra na Vianoce? Na toto treba myslieť pri výbere ryby vždy!
Aj vy si potrpíte mať na vianočnom stole kvalitného kapra? Pri kúpe si dajte na toto pozor!
Kde tento rok kúpite kapra? Mapa overených predajcov aj rady šéfa rybárstva, ako spoznať kvalitnú rybu
Kde tento rok kúpite kapra? Mapa overených predajcov aj rady šéfa rybárstva, ako spoznať kvalitnú rybu
Štedrovečerná večera sa blíži a mnohí z nás si ju bez tradičného kapra nevedia predstaviť. Kde tento rok...