Pridať recept

Tvaroh s hrozienkami

ingrediencie

100 g
hrozienka
1/8 liter
pomarančová šťava
2 ks
hrušky
2 ks
mandarínky
250 g
tvaroh
1 štipka
vanilkový cukor
4 ks
jablko
1 štipka
citrónová šťava

postup

1.
Hrozienka krátko opláchneme teplou vodou a necháme napučať v pomarančovej šťave. Hrušky zbavíme šupky, nakrájame na kocky, mandarínky olúpeme a rozdelíme na mesiačiky. Oboje zmiešame s hrozienkami.
 
2.
Tvaroh pomaly primiešame k ovociu a ochutíme vanilkovým práškom alebo cukrom.
3.
Jablká umyjeme, odkrojíme im vrch alebo ich predelíme na polovicu,, lyžicou vydlabeme dužinu tak, aby na jablku zostal iba tenký obal. Vydlabané jablká vytrieme citrónovou šťavou, dužinu bez jadrovníka nakrájame na malé kúsky a vmiešame do tvarohu.
4.
Každé jablko naplníme potrebnou dávkou tvarohu a položíme na tanier. Zvyšný tvaroh ozdobne rozložíme okolo jabĺk.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať