Mäsová huspenina
5
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
kuracie mäso
5
PL
ocot
3
stonky
petržlenová vňať
1
ks
zeler
1
ks
mrkva
1
ks
cibuľa
3
strúčiky
cesnaku
3
ks
bobkový list
trochu
celé čierne korenie
2
ks
vajce
štipiek
soľ
postup
Mäso si nakrájame na kocky a vložíme ho do vriacej vody s octom, ktorá by mala mäso prekrývať do 5 cm. Keď je mäso uvarené pridáme nakrájaný zeler, mrkvu, cibuľu, petržlénovú vňať, cesnak, korenie, soľ a bobkové listy. Všetko spolu varíme asi pol hodinu. Odložíme z ohňa, pridáme 3 lyžice studenej vody a necháme stáť, kým sa vývar nevyčistí. Potom mäso vyberieme a dáme do misy. Z vychladnutého vývaru odstránime usadený tuk, vývar precedíme cez látku, nalejeme na mäso a odložíme do chladničky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.