Pridať recept

Vyprážané filé v cestíčku s horčicovou omáčkou

Vyprážané filé v cestíčku s horčicovou omáčkou
Zdroj: torticka2

ingrediencie

600 g
rybie filé
1 PL
citrónová šťava
trochu
múka na posypanie

Cestíčko

150 g
hladká múka
1/8 liter
mlieko
2 ks
vajce
trochu
soľ
trochu
mletý muškátový oriešok

Na vyprážanie

1 ks
bravčová masť alebo rastlinný tuk

Omáčka

4 PL
majonéza
1 PL
horčica
1 ks
uvarené vajce natvrdo
špáradlá

postup

1.
Rybie filé pokrájame asi na 15 rovnako veľkých kúskov a pokvapkáme citrónovou šťavou. Každý kúsok napichneme na špáradlo a pomúčime.. Cestíčko pripravíme z múky, mlieka, žĺtkov tak, že všetko spolu dôkladne rozhabarkujeme. Z bielkov ušľaháme sneh a vmiešame ho do cestíčka. Osolíme a ochutíme muškátovým orieškom
 
2.
Tuk na vyprážanie rozohrejeme na 160 stupňov. Pri takejto teplote sa na rúčke drevenej paličky, keď ju ponoríme do masti, vytvárajú bublinky. Filé obalíme v cestíčku, ponoríme do tuku a do zlatista vypražíme. Vypražené filé vyberieme dierkovanou naberačkou, necháme odkvapkať a za tepla podávame. Omáčku pripravíme a dôkladným premiešaním majonézy a horčice.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať