Vyprážané filé v cestíčku s horčicovou omáčkou
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
rybie filé
1
PL
citrónová šťava
trochu
múka na posypanie
Cestíčko
150
g
hladká múka
1/8
liter
mlieko
2
ks
vajce
trochu
soľ
trochu
mletý muškátový oriešok
Na vyprážanie
1
ks
bravčová masť alebo rastlinný tuk
Omáčka
4
PL
majonéza
1
PL
horčica
1
ks
uvarené vajce natvrdo
špáradlá
postup
1.
Rybie filé pokrájame asi na 15 rovnako veľkých kúskov a pokvapkáme citrónovou šťavou. Každý kúsok napichneme na špáradlo a pomúčime.. Cestíčko pripravíme z múky, mlieka, žĺtkov tak, že všetko spolu dôkladne rozhabarkujeme. Z bielkov ušľaháme sneh a vmiešame ho do cestíčka. Osolíme a ochutíme muškátovým orieškom
2.
Tuk na vyprážanie rozohrejeme na 160 stupňov. Pri takejto teplote sa na rúčke drevenej paličky, keď ju ponoríme do masti, vytvárajú bublinky. Filé obalíme v cestíčku, ponoríme do tuku a do zlatista vypražíme. Vypražené filé vyberieme dierkovanou naberačkou, necháme odkvapkať a za tepla podávame. Omáčku pripravíme a dôkladným premiešaním majonézy a horčice.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.