Pridať recept

čokoládové rezy

10
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
vajce
200 g
cukor
1/2 dl
olej
5 dl
mlieko
300 g
čokoláda na varenie
60 g
polohrubá múka
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
150 g
mleté lieskové oriešky
1 balíček
kakaový puding
1 KL
káva
250 g
maslo
1 PL
práškový cukor

postup

1.
Cesto: 3 žĺtka vymiešame so 150 g cukru. Bielka vyšľaháme a pridáme do vymiešaných žĺtkov. Pridáme olej, 1 dl mlieka, 100 g rozpustenej čokolády, múku zmiešanú s práškom do pečiva a lieskovce. Naolejovaný papier na pečenie položíme do plechu na pečenie, nalejeme zmes a pečieme 45 minút pri 180 stupňoch.
 
2.
Krém: Zo 4 dl mlieka odoberieme 5-6 lyžíc. Trochu mlieka zmiešame s pudingom a s 50 g cukru. Zvyšok mlieka dáme variť. Keď mlieko prevrie, vmiešame zmes a varíme za stáleho miešania 2-3 minúty. Odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Do teplého pudingu vmiešame 100 g čokolády a kávu. Do vychladnutého pudingu vmiešame 230 g masla vymiešaného s práškovým cukrom. Túto zmes natrieme na cesto. 20 g masla zohrejeme v hrnci a pridáme nalámanú čokoládu. Vymiešame do hladka. Vychladnutý koláč potrieme čokoládovou polevou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Bábovka ku šálke kávy
3 božské bábovky k šálke kávy
Milujeme bábovky! A tieto tri sú naozaj extra vláčne vďaka pridaným surovinám...
Torta Panna cotta: Ľahučký dezert z čokoládovej a jahodovej peny
Svieža torta utkaná z peny z bielej čokolády a čerstvých jahôd.
Orieškové Tiramisu
Orieškové Tiramisu: Recept, ktorý si rozhodne uložte
Famózne orieškové Tiramisu, ktoré musíte vyskúšať.
Nostalgické dobroty z čerstvých jahôd
Pripravte si s nami nostalgické pochúťky: Šľahačkový pohár, jahodová dreň či roláda
Jahodové maškrty, ktoré odolali času a sú stále populárne aj dnes.
Pani Walewska
Kráľovná všetkých chutí! Pani Walewska: Výnimočne krehký dezert, ktorý sa rozplýva na jazyku
Výnimočný dezert na bežné dni, ale vďaka efektnému vrstveniu vhodný aj na veľké oslavy.