Pridať recept

Sekaná s bulgurom

ingrediencie

1 kg
mleté mäso
100 g
bulgur
2 ks
cibuľa
2 ks
vajce
5 strúčikov
cesnaku
50 g
strúhanka
50 g
hladká múka
majoránka
tymian
petržlenová vňať

postup

V horúcej vode necháme napučať bulgur alebo ho nasypeme do horúcej vody a povaríme ho asi 10 minút. Necháme vychladnúť. Zmiešame mleté mäso (pomer 50:50 hovädzie a bravčové), vajce, nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak. Podľa potreby budeme pridávať strúhanku a múku, osolíme a okoreníme. Ako posledné do tejto zmesi zapracujeme bulgur. Vytvoríme fašírky, ktoré dáme do olejom vymasteného pekáča. Podlejeme vodou a budeme piecť pri teplote 180°C približne hodinu.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
TOP
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie karbonátky: Stačí pridať túto surovinu a už nikdy nebudú vysušené, perfektný trik!
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie karbonátky: Stačí pridať túto surovinu a už nikdy nebudú vysušené, perfektný trik!
Čo dnes uvariť? Pripravili sme si pre vás bohatú ponuku overených receptov na obľúbené karbonátky, aj zopár...
Recept na nadpozemské mäsové fašírky. Takto budú vždy mäkké a šťavnaté!
Recept na nadpozemské mäsové fašírky. Takto budú vždy mäkké a šťavnaté!
Fašírky sú v našej kuchyni veľmi obľúbené a doprajeme si ich kedykoľvek počas týždňa ale aj ako...
Mleté mäso
Mleté mäso zosivelo - dá sa ešte jesť? Ak sa to stalo aj vám, toto by ste mali vedieť
Mleté mäso má v závislosti od druhu zvyčajne svetloružovú alebo červenú farbu. Niekedy však môže byť...