Sekaná s bulgurom
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
mleté mäso
100
g
bulgur
2
ks
cibuľa
2
ks
vajce
5
strúčikov
cesnaku
50
g
strúhanka
50
g
hladká múka
majoránka
tymian
petržlenová vňať
postup
V horúcej vode necháme napučať bulgur alebo ho nasypeme do horúcej vody a povaríme ho asi 10 minút. Necháme vychladnúť. Zmiešame mleté mäso (pomer 50:50 hovädzie a bravčové), vajce, nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak. Podľa potreby budeme pridávať strúhanku a múku, osolíme a okoreníme. Ako posledné do tejto zmesi zapracujeme bulgur. Vytvoríme fašírky, ktoré dáme do olejom vymasteného pekáča. Podlejeme vodou a budeme piecť pri teplote 180°C približne hodinu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.