Pridať recept

Rezance so syrom na allgauský spôsob

ingrediencie

4 ks
vajce
500 g
celozrnné cestoviny
1 PL
olej
50 g
maslo
200 g
strúhaný syr
150 g
strúhanka
trochu
mletý muškátový oriešok
trochu
soľ

postup

1.
Vajcia uvaríme natvrdo. Rezance alebo cestoviny vložíme do troch litrov mierne osolenej vriacej vody, do ktorej sme priliali trochu oleja, 8 minút varíme na slanom ohni. Potom ich scedíme a necháme odkvapkať. Uvarené vajcia pokrájame na plátky. Ohňovzdornú nákypovú misu vymastíme maslom a ukladáme do nej vrstvy rezancov striedavo posypaných syrom a strúhankou.
 
2.
Poslednú vrstvu rezancov prikryjeme plátkami vajca, posypeme zvyškom strúhaného syra a strúhanky, muškátovým orieškom a soľou.Zvyšné maslo rozdelíme na vločky a rozložíme na povrch. Nákyp zapekáme v rúre dovtedy, kým sa syr na povrchu neroztopí.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.