Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Rezance so syrom na allgauský spôsob

ingrediencie

4 ks
vajce
500 g
celozrnné cestoviny
1 PL
olej
50 g
maslo
200 g
strúhaný syr
150 g
strúhanka
trochu
mletý muškátový oriešok
trochu
soľ

postup

1.
Vajcia uvaríme natvrdo. Rezance alebo cestoviny vložíme do troch litrov mierne osolenej vriacej vody, do ktorej sme priliali trochu oleja, 8 minút varíme na slanom ohni. Potom ich scedíme a necháme odkvapkať. Uvarené vajcia pokrájame na plátky. Ohňovzdornú nákypovú misu vymastíme maslom a ukladáme do nej vrstvy rezancov striedavo posypaných syrom a strúhankou.
2.
Poslednú vrstvu rezancov prikryjeme plátkami vajca, posypeme zvyškom strúhaného syra a strúhanky, muškátovým orieškom a soľou.Zvyšné maslo rozdelíme na vločky a rozložíme na povrch. Nákyp zapekáme v rúre dovtedy, kým sa syr na povrchu neroztopí.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.