Plnené rajčiaky
4
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
paradajka
100
g
šunka
2
ks
jablko
1
ks
citrón
100
g
zeler
2
PL
hrášok
150
g
biely jogurt
2
PL
olej
štipiek
mleté biele korenie
štipiek
soľ
trochu
ocot
postup
Rajčiaky umyjeme a z 1/3 odrežeme vršky. Vydlabeme dužinu a dáme do šalátovej misy. Šunku nakrájame na kocky. Jablká očistíme, postrúhame na hrubšom strúhadle a pokvapkáme šťavou z polovice citróna. Zeler uvaríme vo vode s trochou octu a vychladnutý najemno postrúhame. Do misy pridáme šunku, jablká,zeler, hrášok a zalejeme jogurtom vymiešaným s olejom, soľou, korením, 3 lyžicami citrónovej šťavy a podľa chuti petržlenovou vňaťou. Všetko zľahka premiešame. Rajčiaky naplníme šalátom a dáme na niekoľko hodín do chladničky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.