Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Studený rostbíf

4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
hovädzia roštenka
trochu
olej
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ

postup

Roštenku odblaníme, celú ju potrieme olejom a necháme v chladničke najmenej 3 dni. Pred prípravou mäso posolíme, okoreníme a necháme odležať približne hodinu. Potom na pekáči rozohrejeme olej, vložíme mäso a dobre vyhriatej rúre prudko opekáme 30 minút po oboch stranách. Čas pečenia závisí od výšky a kvality mäsa. Rostbíf má byť vo vnútri ružový, nie však krvavý. Na konci pečenia sa preto špajdľou presvedčíme, či je správne upečený: má vytekať ružová šťava, nie krv. Upečenú roštenku necháme vychladnúť a pred podávaním ju ostrým nožom nakrájame na tenké plátky. Podávame s čerstvou zeleninou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.