Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Domáci jahodový džem

ingrediencie

1,5 kg
jahody
750 g
kryštálový cukor
1 ks
citrónová šťava

postup

2.
Pokrájame na menšie kúsky (kto chce, môže aj trocha rozmixovať) a v hrnci so širším dnom, jahody povaríme približne 7 minút a pridáme cukor. Z citróna vyžmýkame šťavu, vlejeme a povaríme ďalších 25 min.
3.
Ak chcete aby bol hustejší, tak skúste variť dlhšie. Ja zvyknem vyskúšať na tanieriku, hustotu. Na malý schladený tanierik dám lyžičku džemu a ak po ochladení stuhne, je hotový (my máme radšej redší džem, s kúskami ovocia)
4.
Lekvár nalejeme do čistých umytých pohárov, uzatvorime a otočíme hore dnom a necháme 10minút stáť na viečku.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
200KW
7.6.2015 21:56 | |
+19 -13
Ja robím presne takto isto a je vynikajúci
katrna
31.5.2014 16:17 | |
+12 -8
ja jahody presladzujem, nechám 24 hodín v chladničke, množstvo cukru a citrónovú šťavu používam rovnako.
Ywett910
3.7.2013 13:17 | |
+99 -15
hella221, ďakujem 8:| cita112, na prípravu džemu najradšej používam klasický kryštálový cukor.... preto želírovací nepoužívam... uprednostňujem bez konzervantov a urýchľovačov..
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...
Walnuts
Viete správne skladovať orechy?
Viete správne skladovať orechy?
Orechy naozaj právom patria medzi superpotraviny. Sú zdrojom zdravých tukov, znižujú cholesterol, pôsobia v tele...