Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Domáci jahodový džem

ingrediencie

1,5 kg
jahody
750 g
kryštálový cukor
1 ks
citrónová šťava

postup

2.
Pokrájame na menšie kúsky (kto chce, môže aj trocha rozmixovať) a v hrnci so širším dnom, jahody povaríme približne 7 minút a pridáme cukor. Z citróna vyžmýkame šťavu, vlejeme a povaríme ďalších 25 min.
3.
Ak chcete aby bol hustejší, tak skúste variť dlhšie. Ja zvyknem vyskúšať na tanieriku, hustotu. Na malý schladený tanierik dám lyžičku džemu a ak po ochladení stuhne, je hotový (my máme radšej redší džem, s kúskami ovocia)
4.
Lekvár nalejeme do čistých umytých pohárov, uzatvorime a otočíme hore dnom a necháme 10minút stáť na viečku.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
200KW
7.6.2015 21:56 | |
+19 -13
Ja robím presne takto isto a je vynikajúci
katrna
31.5.2014 16:17 | |
+11 -7
ja jahody presladzujem, nechám 24 hodín v chladničke, množstvo cukru a citrónovú šťavu používam rovnako.
Ywett910
3.7.2013 13:17 | |
+99 -14
hella221, ďakujem 8:| cita112, na prípravu džemu najradšej používam klasický kryštálový cukor.... preto želírovací nepoužívam... uprednostňujem bez konzervantov a urýchľovačov..
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.