Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jahodový koláč so želatínou

ingrediencie

Piškótový plát

400 plátkov
práškový cukor
7 ks
vajce
15 PL
voda
350 g
polohrubá múka
1/2 balíček
kypriaci prášok do perníka

Plnka

7 dl
mlieko
2 balíčky
krémový prášok Zlatý klas
1 ks
Hera
1 balíček
vanilkový cukor
150 g
práškový cukor
podľa chuti
rum

Želatína

2 dl
jahodový sirup
2 balíčky
krémový prášok Zlatý klas
8 dl
voda

postup

1.
Cukor so žĺtkami vymiešame na penu. K tomu postupne za stáleho miešania pridáme vodu. Postupne primiešavame múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Na vymastený a múkou vysypaný plech vylejeme pripravené cesto.
2.
Medzitým si z mlieka a Zlatého klasu uvaríme puding. Ten necháme vychladnúť. Heru vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Keď je puding vychladnutý, postupne ho pridáme k here, až kým nevznikne hladký, ľahký, nadýchaný krém. Môžeme ho trochu ochutiť rumom.
3.
V hrnci si zmiešame sirup s vodou, potom odoberieme 2 dl, vymiešame so Zlatým klasom a vlejeme za stáleho miešania do vriacej zmesi. Vznikne nám tak červená želatína, ktorý necháme trochu vychladnúť.
4.
Keď je piškótový plát vychladnutý, prekrojíme ho, rozotrieme naň polovicu plnky, prikryjeme druhou polovicou plátu a navrch dáme zvyšok plnky. Na plnku dáme rozpolené jahody a zalejeme ich teplou želatínou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Sladkokyslé huby
Užívajte si huby celý rok! Viete ako huby upraviť a uskladniť?
Užívajte si huby celý rok! Viete ako huby upraviť a uskladniť?
Hubárska sezóna vrcholí. Hádam väčšina z nás vybehne do prírody si čo to nazbierať. Či si budete huby pripravovať...
Raw sweet potatoes
Sladké zemiaky v piatich skvelých receptoch
Sladké zemiaky v piatich skvelých receptoch
5 jednoduchých a chutných pokrmov zo sladkých zemiakov, ktoré si okamžite zamilujete.