Pridať recept

Perníkový koláč s melasou

12
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 hrnček
polohrubá múka
1 hrnček
celozrnná múka
1 hrnček
trstinový cukor
100 ml
slnečnicový olej
1 ks
jablko
1 ks
vajce
2 PL
melasa
1 PL
kakao
2 ČL
perníkové korenie
1 hrnček
mlieko
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
trochu
tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu

postup

1.
Všetky sypké suroviny zmiešame dokopy. Potom pridáme vajce, olej a mlieko. Cesto dobre vymiešame pomocou ručného šľahača dohladka. Nakoniec vmiešame trstinovú melasu a nahrubo nastrúhané ošúpané jablko.
 
2.
Cesto vylejeme do múkou vysypaného a vymasteného plechu a rovnomerne rozotrieme. Pečieme pri teplote 160°C asi 30 minút. Na ozdobenie môžeme perník poliať čokoládovou alebo citrónovou polevou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Kakaové rezy s banánom a tvarohom
10 fantastických splynutí kakaa a tvarohu
Desať výborných a vami overených kakaovo-tvarohových múčnikov.
Jablkovo-mrkvový perník s orechami
Jablkovo-mrkvový perník s orechami, tak jemný, až sa rozplýva na jazyku! Výborný HRNČEKOVÝ recept, ktorý zvládne každý
Krásne vláčny a zároveň krehký. Jablkovo-mrkvový perník, ktorý prevonia celý dom a chutí celej rodine.
Muffiny s parížskou šľahačkou
Parížska šľahačka verzus parížsky krém, rozdiel je obrovský! Toto by mala vedieť každá gazdinka + krémové recepty
Medzi parížskou alebo francúzskou šľahačkou a parížskym krémom je rozdiel. Viete, aký?
Grape molasses flowing from the spoon on wooden background.
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava,...
Melasa
Video: Cukrový zázrak – melasa
Často prehliadaný cukrový sirup priamo šokuje svojimi priaznivými účinkami na ľudské zdravie.