Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Plnka so žihľavou a s mäsom

ingrediencie

300 g
rožok
125 g
tuk
6 ks
vajce
soľ
1 PL
drvený rozmarín
3 PL
nadrobno nasekaná petržlenová vňať a pažítka
200 ml
mlieko
2 hrste
žíhľava
200 g
kuracie mäso
hrubá múka a tuk na vymastenie formy

postup

1.
Pečivo nakrájame na malé kocky a opečieme na rozpálenom tuku. Vajcia rozšľaháme so soľou, s rozmarínom, nasekanými vňaťami a mliekom, zmes prelejeme cez pečivo a necháme 30 minút odstáť.
2.
Žihľavové listy opláchneme a prelejeme vriacou vodou. Mäso nakrájame na kúsky, zamiešame k pečivu a podľa potreby prisypeme trochu múky.
3.
Veľkú formu na biskupský chlebíček vymastíme tukom a vysypeme múkou. Do formy postupne navrstvíme plnku, ktorú prekladáme odkvapkanými žihľavovými listami. Pečieme pri teplote 200 °C asi 30 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vianočné inšpirácie
Vianočné inšpirácie
Vybrali sme pre vás
Orechové linecké
Linecké koláčiky 5x inak
Linecké koláčiky 5x inak
Základný recept na tradičné linecké koláčiky môžte jednoducho upraviť. Ponúkame vám niekoľko chutných variácií.
Eggnog with
Tekutá sladkosť pre dospelých - vaječný likér!
Tekutá sladkosť pre dospelých - vaječný likér!
Čo by to boli za Vianoce bez vaječného likéru, stromčeka, kapra a darčekov? Ešte doteraz si určite pamätáte, že ste ako...
medovníky
Overené recepty na medovníky, ktoré sa určite vydaria!
Overené recepty na medovníky, ktoré sa určite vydaria!
Aké by to boli vianoce bez voňavých medovníkov. Hľadáte, podľa ktorého receptu upiecť tie ozaj dobré medovníky? Vybrali...