Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Plnka so žihľavou a s mäsom

ingrediencie

300 g
rožok
125 g
tuk
6 ks
vajce
soľ
1 PL
drvený rozmarín
3 PL
nadrobno nasekaná petržlenová vňať a pažítka
200 ml
mlieko
2 hrste
žíhľava
200 g
kuracie mäso
hrubá múka a tuk na vymastenie formy

postup

1.
Pečivo nakrájame na malé kocky a opečieme na rozpálenom tuku. Vajcia rozšľaháme so soľou, s rozmarínom, nasekanými vňaťami a mliekom, zmes prelejeme cez pečivo a necháme 30 minút odstáť.
2.
Žihľavové listy opláchneme a prelejeme vriacou vodou. Mäso nakrájame na kúsky, zamiešame k pečivu a podľa potreby prisypeme trochu múky.
3.
Veľkú formu na biskupský chlebíček vymastíme tukom a vysypeme múkou. Do formy postupne navrstvíme plnku, ktorú prekladáme odkvapkanými žihľavovými listami. Pečieme pri teplote 200 °C asi 30 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...
Close up of rose
Vyberte sa na šípky, teraz je na to ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je na to ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...