Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Plnka so žihľavou a s mäsom

ingrediencie

300 g
rožok
125 g
tuk
6 ks
vajce
soľ
1 PL
drvený rozmarín
3 PL
nadrobno nasekaná petržlenová vňať a pažítka
200 ml
mlieko
2 hrste
žíhľava
200 g
kuracie mäso
hrubá múka a tuk na vymastenie formy

postup

1.
Pečivo nakrájame na malé kocky a opečieme na rozpálenom tuku. Vajcia rozšľaháme so soľou, s rozmarínom, nasekanými vňaťami a mliekom, zmes prelejeme cez pečivo a necháme 30 minút odstáť.
2.
Žihľavové listy opláchneme a prelejeme vriacou vodou. Mäso nakrájame na kúsky, zamiešame k pečivu a podľa potreby prisypeme trochu múky.
3.
Veľkú formu na biskupský chlebíček vymastíme tukom a vysypeme múkou. Do formy postupne navrstvíme plnku, ktorú prekladáme odkvapkanými žihľavovými listami. Pečieme pri teplote 200 °C asi 30 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...