Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Plnka so žihľavou a s mäsom

ingrediencie

300 g
rožok
125 g
tuk
6 ks
vajce
soľ
1 PL
drvený rozmarín
3 PL
nadrobno nasekaná petržlenová vňať a pažítka
200 ml
mlieko
2 hrste
žíhľava
200 g
kuracie mäso
hrubá múka a tuk na vymastenie formy

postup

1.
Pečivo nakrájame na malé kocky a opečieme na rozpálenom tuku. Vajcia rozšľaháme so soľou, s rozmarínom, nasekanými vňaťami a mliekom, zmes prelejeme cez pečivo a necháme 30 minút odstáť.
2.
Žihľavové listy opláchneme a prelejeme vriacou vodou. Mäso nakrájame na kúsky, zamiešame k pečivu a podľa potreby prisypeme trochu múky.
3.
Veľkú formu na biskupský chlebíček vymastíme tukom a vysypeme múkou. Do formy postupne navrstvíme plnku, ktorú prekladáme odkvapkanými žihľavovými listami. Pečieme pri teplote 200 °C asi 30 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Bunch of Parasol
Bedľa
Bedľa
Bedľa jedlá je huba s typickým klobúkom, ktorý môže dorásť v priemere až do 30 cm. Mladé huby sú celé hnedasté. Ako...
Patizón
Patizón
Patizón
Sú nenáročné na pestovanie a bohaté na vitamíny. V kuchyni im patrí veľký priestor.
chopping red
Naučte sa správne krájať a uľahčite si prácu v kuchyni!
Naučte sa správne krájať a uľahčite si prácu v kuchyni!
Viete si predstaviť kuchynské vybavenie bez noža? Nôž je jednoducho vec, ktorá nesmie chýbať v žiadnej domácnosti, či...