Pridať recept

Rizoto z teľacieho mäsa

ingrediencie

280 g
ryža
40 g
masť
300 g
teľacie mäso
120 g
koreňová zelenina
40 g
paradajkový pretlak
trochu
soľ
trochu
voda
1 štipka
petržlenová vňať

postup

1.
Teľacie mäso z pliecka alebo zo stehna v celku umyjeme a pokrájame na drobné kocky. Na masti zapeníme pokrájanú cibuľku, pridáme mäso, paradajkový pretlak, očistenú a pokrájanú zeleninu, soľ, trochu podlejeme vodou a udusíme do polomäkka.
 
2.
Potom pridáme prebratú a umytú ryžu, podlejeme vodou, zamiešame, prikryjeme a vložíme do rúry dusiť. Po udusený primiešame posekanú zelenú petržlenovú vňať. Podávame s uhorkou, olivami, alebo šalátom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať