Pridať recept

Poľská omáčka

ingrediencie

40 g
maslo
40 g
hladká múka
40 g
paradajkový pretlak
20 g
cibuľa
20 g
cukor
20 g
perník
20 g
lúpané mandle
20 g
hrozienka
40 g
sušené slivky
20 g
ríbezľový lekvár
1/2 dl
červené víno
trochu
vývar z kostí
trochu
citrónová šťava
trochu
soľ
trochu
škorica
trochu
klinčeky

postup

1.
Z masla a múky pripravíme červenú zápražku, pridáme postrúhanú cibuľu, spolu popražíme, zalejeme vývarom z kostí, pridáme pretlak, postrúhaný perník, cukor a dobre rozvaríme.
 
2.
Potom pridáme olúpané, pokrájané mandle, umyté hrozienka, pokrájané sušené slivky, ríbezľový lekvár, trochu soli, vývar zo škorice a klinčekov, povaríme a nakoniec pridáme citrónovú šťavu a víno. Podávame k varenému jazyku alebo k varenému teľaciemu mäsu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať