Pridať recept

Vyprážané bryndzové gule

ingrediencie

4 ks
vaječný bielok
štipiek
soľ
250 g
tvrdý syr
120 g
bryndza
150 g
strúhanka
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
soľ
masť alebo olej na vyprážanie

postup

1.
Z bielkov a soli vyšľaháme tuhý sneh, potom pridáme nahrubo postrúhaný syr, bryndzu, 50 g strúhanky, okoreníme podľa chuti a premiešame. Z cesta, na kuchynskej fólii, vytvoríme dlhý valček o priemere asi 3 cm, pokrájame ho na menšie a sformujeme ich do tvaru gule. Potom ich obalíme v strúhanke, vložíme do rozohriatej masti, alebo oleja a vypražíme zo všetkých strán. Gule podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.
 
2.
Vyskúšajte aj ďalších 150 receptov z Hontu, Podpoľania a Novohradu vo štvrtej časti série Poklady slovenskej kuchyne. Poklady slovenskej kuchyne: http://www.bux.sk/knihy/204468-poklady-slovenskej-kuchynehont-podpolanie-novohrad.html
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pivová polievka s bryndzou
Fantastický obed: Bryndzová polievka s kvapkou piva
Rýchla, sýta, lacná a extra chutná polievka, ktorá pokojne nahradí hlavný chod.
Demikát
Čo tak dať si demikát? Jedinečná a rýchla slovenská polievka
Demikát je typicky slovenskou odpoveďou na bohaté a krémové zemiakovo-syrové polievky.
Bryndzové halušky
Bryndzové halušky: Extra chutné s májovou bryndzou
Každý má svoj recept na tie zaručene pravé bryndzové halušky. Všetky sú však zaručene najchutnejšie...
Bryndzov polievka
Tip na nedeľný obed: Obaľovaná sviečkovica
Bryndzová polievkaSuroviny:    bryndza    soľ    zemiaky    hladká múka    vajceDáme si variť...
Špenát je super! Zelená nátierka pre vaše zdravie
Špenát vykupujem na trhoch vo veľkom. Čerstvé listy chrúmem k polievkam, k obedu len tak. Tuhá a krásna...
Vajicko bryndza natierka s ligurcekom
Skvelá raňajková nátierka z bryndze a vajíčka od Henriety
Tentokrát pre vás Henrieta pripravila výbornú zdravú nátierku z bryndze a vajíčka.