Pridať recept

Bylinkový chlieb

ingrediencie

1 kocka
droždie
300 g
hladká múka
300 g
celozrnná múka
50 ml
olej
1 ČL
soľ
4 ČL
bylinky cibuľová vňať, kôpor, bazalka, estragón

postup

1.
Najemno rozdrobené droždie vložíme do vlažnej vody a hmotu necháme kysnúť aspoň 5 minút. Kvások vlejeme do múky s olejom a so soľou. Vypracujeme polotuhé cesto a necháme kysnúť približne hodinu.
 
2.
Do cesta vmiesime bylinky, cesto rozdelíme na dva diely. Vytvarujeme dva bochníky, položíme ich na vymastený plech a necháme hodinu kysnúť. Bochníky potrieme vodou a vrch mierne nakrojíme.
3.
Chlieb vložíme do rúry a pečieme asi 20 minút pri teplote 220 °C. ďalších 25 minút pri teplote 180 °C. Pri druhom pečení potrieme chlieb vodou. Nakoniec chlieb jemne poprášime múkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Paradajky by ste mali zasiať vo februári, najneskôr do polovice marca.
Ak to nezmeškáte, môžete sa tešiť na bohatú úrodu! Akú zeleninu sejeme a sadíme vo februári?
Február prebúdza aj lásku záhradkárov. Začínajú plánovať práce v záhrade. Teraz je najvyšší čas...
Tvarohová nátierka so žeruchou
Žerucha siata - vitamíny na dosah ruky takmer po celý rok
Je veľmi obľúbená rastlina hlavne kvôli tomu, že má vynikajúcu chuť, je veľmi zdravá, jej pestovanie...
ligurček
Ligurček
Ligurček lekársky je veľká bylina, ktorá dorastá do výšky 1 – 2,5 metra. Určite ho všetci poznáte...
Herbs Drying
Uchovajte si bylinky aj na zimu, poradíme Vám ako nato!
Radi ochucujete jedlá rôznymi zelenými bylinkami? Od jari do jesene to väčšinou nie je žiadny problém, stačí...
Bylinkové Vianoce
Tradičné jedlá dochutené bylinkami: Ktoré patria k Vianociam?
Jedným z najväčších hriechov proti zdraviu, ktorý robia nielen Slováci je solenie. Používame priveľa soli,...
Tu je niekoľko čajov, ktoré by ste mali piť, ak máte tráviace problémy
Tu je niekoľko čajov, ktoré by ste mali piť, ak máte tráviace problémy
Keď vás trápi zápcha, nadúvanie alebo hnačka, mali by ste siahnuť po týchto čajoch.