Pridať recept

Zemiakové taštičky s hubami

ingrediencie

450 g
uvarené zemiaky
200 g
hrubá múka
trochu
soľ
1 ks
vajce
trochu
strúhaný syr
trochu
olej alebo maslo

Plnka

trochu
olej
300 g
šampiňóny
trochu
vegeta
1 ks
vajce
1 ks
cibuľa
trochu
pór

postup

1.
Zemiaky si uvaríme v šupke a po uvarení očistíme. Potom k nim pridáme múku, štipku soli, vajce a vypracujeme si cesto, ktoré rozvaľkáme na placku a nakrájame radielkom na štvorce. Nakrájame si cibuľu nadrobno a speníme na oleji, pridáme nakrájané šampiňóny a krátko podusíme.
 
2.
Vajcia rozšľaháme a spolu s najemno nakrájaným pórom primiešame k šampiňónom. Keď je zmes hotová dáme ju vychladnúť. Štvorčeky naplníme zmesou, cesto preložíme a okraje dobre pritlačíme, aby sa počas varenia cesto neotvorilo. Tašticky varíme v osolenej vriacej vode. Hotové sú vtedy, keď vyplávajú na povrch. Pred podávaním ich môžeme posypať strúhaným syrom a pokvapkať rozohriatym maslom. Môžeme k nim podávať aj kyslú kapustu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jasminova ryza
Kulinárske umenie, hudba a móda sa v Bratislave spojili v celok
Tvárou kulinárskeho podujatia Taste of Garden bol šéfkuchár Shahaf Shabtay.V metropole Slovenska sa začiatkom...
hliva ustricová
Hliva ustricová - zázračná huba!
V posledných rokoch je hliva veľmi obľúbenou pochúťkou, ktorá sa dnes už bežne využíva v kuchyni ako...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...