Zemiakové taštičky s hubami
nízka
náročnosť
ingrediencie
450
g
uvarené zemiaky
200
g
hrubá múka
trochu
soľ
1
ks
vajce
trochu
strúhaný syr
trochu
olej alebo maslo
Plnka
trochu
olej
300
g
šampiňóny
trochu
vegeta
1
ks
vajce
1
ks
cibuľa
trochu
pór
postup
1.
Zemiaky si uvaríme v šupke a po uvarení očistíme. Potom k nim pridáme múku, štipku soli, vajce a vypracujeme si cesto, ktoré rozvaľkáme na placku a nakrájame radielkom na štvorce. Nakrájame si cibuľu nadrobno a speníme na oleji, pridáme nakrájané šampiňóny a krátko podusíme.
2.
Vajcia rozšľaháme a spolu s najemno nakrájaným pórom primiešame k šampiňónom. Keď je zmes hotová dáme ju vychladnúť. Štvorčeky naplníme zmesou, cesto preložíme a okraje dobre pritlačíme, aby sa počas varenia cesto neotvorilo. Tašticky varíme v osolenej vriacej vode. Hotové sú vtedy, keď vyplávajú na povrch. Pred podávaním ich môžeme posypať strúhaným syrom a pokvapkať rozohriatym maslom. Môžeme k nim podávať aj kyslú kapustu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.