Pridať recept

Biela teľacia polievka

ingrediencie

200 g
teľacie pliecko
2 ks
mrkva
50 g
zeler
1 ks
petržlen
200 g
karfiol
2 PL
hladká múka
30 g
maslo
100 ml
mlieko
1 ks
žĺtok
1,2 litre
voda
štipiek
muškátový oriešok
štipiek
mleté biele korenie
1 zväzok
petržlenová vňať

Žemľové knedličky

1 ks
žemľa
50 ml
mlieko
20 g
maslo
1 ks
vajce
3 PL
strúhanka
štipiek
soľ
štipiek
mleté biele korenie

postup

1.
Mäso umyjeme a dáme variť do studenej vody. Keď je takmer mäkké, pridáme očistenú, umytú zeleninu a uvaríme domäkka. Precedíme, z masla a múky urobíme svetlú zápražku, zalejeme mliekom, vriacim vývarom a povaríme 20 minút. Mäso a zeleninu nakrájame na kocky, pridáme do polievky, posolíme, okoreníme, posypeme muškátovým orieškom a krátko povaríme. Do ostatnej polievky vmiešame žĺtok a posypeme posekanou vňaťou. Podávame so žemľovými knedličkami.
 
2.
Žemľové knedličky: Žemľu nakrájame na drobné kocky, polejeme mliekom rozšľahaným s vajcom a necháme postáť. Potom pridáme soľ, korenie, maslo, strúhanku a dobre premiešame. Niekoľko minút necháme odležať. Z odležaného cesta robíme malé knedličky a varíme v slanej vode asi 3 minúty.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať