Biela teľacia polievka
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
teľacie pliecko
2
ks
mrkva
50
g
zeler
1
ks
petržlen
200
g
karfiol
2
PL
hladká múka
30
g
maslo
100
ml
mlieko
1
ks
žĺtok
1,2
litre
voda
štipiek
muškátový oriešok
štipiek
mleté biele korenie
1
zväzok
petržlenová vňať
Žemľové knedličky
1
ks
žemľa
50
ml
mlieko
20
g
maslo
1
ks
vajce
3
PL
strúhanka
štipiek
soľ
štipiek
mleté biele korenie
postup
1.
Mäso umyjeme a dáme variť do studenej vody. Keď je takmer mäkké, pridáme očistenú, umytú zeleninu a uvaríme domäkka. Precedíme, z masla a múky urobíme svetlú zápražku, zalejeme mliekom, vriacim vývarom a povaríme 20 minút. Mäso a zeleninu nakrájame na kocky, pridáme do polievky, posolíme, okoreníme, posypeme muškátovým orieškom a krátko povaríme. Do ostatnej polievky vmiešame žĺtok a posypeme posekanou vňaťou. Podávame so žemľovými knedličkami.
2.
Žemľové knedličky: Žemľu nakrájame na drobné kocky, polejeme mliekom rozšľahaným s vajcom a necháme postáť. Potom pridáme soľ, korenie, maslo, strúhanku a dobre premiešame. Niekoľko minút necháme odležať. Z odležaného cesta robíme malé knedličky a varíme v slanej vode asi 3 minúty.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.