Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kyslá fazuľová polievka

ingrediencie

300 g
suchá fazuľa
1,5 litre
voda
2 ks
bobkový list
2 strúčiky
cesnak
2 ks
čierne korenie
2 dl
kyslá smotana
30 g
hladká múka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
ocot
1 g
cukor
100 g
údená slanina

postup

1.
Deň vopred namočenú fazuľu uvaríme vo vode, v ktorej bola namočená, pridáme bobkový list, rozotretý cesnak, celé čierne korenie a uvaríme do mäkka.
2.
V smotane rozmiešame múku, pridáme ju do fazule, zamiešame a povaríme. Podľa chuti osolíme, pridáme ocot a prisladíme. Údenú slaninu pokrájame nadrobno, upečieme do ružova a pridáme do hotovej polievky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dada2010
9.10.2013 17:43 | |
+8 -1
najlepsie je dat tam vyvarit udene rebierko
stanes
18.7.2013 14:47 | |
+7 -1
:? vegetariánka aslanina?
Vendelincok
19.7.2013 08:35 | |
+3 -0
myslim ze je najmensi problem vynechat tu opecenu slaninku...
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.
Čerešne
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Vedeli ste, že čerešne majú omladzujúci účinok, prospievajú srdcu a kĺbom alebo to, že znižujú krvný tlak?