Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Sviatočný koláč

30
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
vajce
200 g
kryštálový cukor
200 g
polohrubá múka
1 ks
kypriaci prášok
100 g
mleté orechy

Krém

200 ml
mlieko
5 ks
vaječný žĺtok
200 g
Hera
200 g
práškový cukor
5 ks
vaječný bielok
10 PL
studená voda

postup

1.
4 žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Striedavo pridávame studenú vodu, pomleté orechy a múku premiešanú s kypriacim práškom. Nakoniec vmiešame tuhý sneh zo 4 bielkov. Cesto vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech a upečieme. Alebo na mastný papier môžeme cesto vyliať.
2.
Za stáleho miešania uvaríme mlieko, do ktorého sme dali múku a 5 žĺtkov a uvaríme hustú kašu. Zvlášť vymiešame maslo s práškovým cukrom a spojíme s vychladnutou kašou. Krém navrstvíme na upečené a vychladnuté cesto. 5 bielkov vyšľaháme vo vodnom kúpeli na tuhý sneh. Sneh natrieme na žĺtkový krém. Povrch koláča podľa vkusu posypeme čokoládou a nakrájame na rezy.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Francúzske croissanty
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Aj keď tomu možno nebudete chcieť uveriť, croissant nemá svoj pôvod vo Francúzsku. Jeho história siaha do Rakúska, kde...
Pečené koleno na pive
Pivo - nielen na pitie, ale aj na varenie!
Pivo - nielen na pitie, ale aj na varenie!
Pivo je jedným z najstarších nápojov na svete a má množstvo priaznivých účinkov na ľudské zdravie, za ktoré môže...
Ázijský čaj
Čaje-nečaje! Kto sa v tom má vyznať? Podrobný prehľad čajov
Čaje-nečaje! Kto sa v tom má vyznať? Podrobný prehľad čajov
Možno niekoho trošku zarazí názov článku, ale čajom sa často nazývajú aj nápoje, ktoré s ním nemajú vôbec nič spoločné...