Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Maslové halušky

ingrediencie

4 dl
mlieko
50 g
maslo
trochu
soľ
250 g
hrubá múka
2 ks
vajce

postup

1.
Mlieko, maslo a trochu soli dáme do hrnca a varíme. Do vriaceho mlieka vsypeme za stáleho miešania preosiatu múku a miešame, až kým sa cesto neprestane lepiť na steny nádoby. Potom odstavíme z ohňa. Keď bude vychladnuté, pridáme doň po jednom vajcia.
2.
Z takto pripraveného cesta vykrajujeme lyžicou halušky a hádžeme ich do osolenej vriacej vody, kde ich varíme 2 až 5 minút. Po uvarení halušky prepláchneme najprv studenou a potom teplou vodou, aby nevychladli. Podávame k minútkam.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...