Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Maslové halušky

ingrediencie

4 dl
mlieko
50 g
maslo
trochu
soľ
250 g
hrubá múka
2 ks
vajce

postup

1.
Mlieko, maslo a trochu soli dáme do hrnca a varíme. Do vriaceho mlieka vsypeme za stáleho miešania preosiatu múku a miešame, až kým sa cesto neprestane lepiť na steny nádoby. Potom odstavíme z ohňa. Keď bude vychladnuté, pridáme doň po jednom vajcia.
2.
Z takto pripraveného cesta vykrajujeme lyžicou halušky a hádžeme ich do osolenej vriacej vody, kde ich varíme 2 až 5 minút. Po uvarení halušky prepláchneme najprv studenou a potom teplou vodou, aby nevychladli. Podávame k minútkam.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
smaženie
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Pri mojich prednáškach či seminároch o intolerancii na potraviny padajú najčastejšie otázky práve o lepku. Ako ho...
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...