Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Maslové halušky

ingrediencie

4 dl
mlieko
50 g
maslo
trochu
soľ
250 g
hrubá múka
2 ks
vajce

postup

1.
Mlieko, maslo a trochu soli dáme do hrnca a varíme. Do vriaceho mlieka vsypeme za stáleho miešania preosiatu múku a miešame, až kým sa cesto neprestane lepiť na steny nádoby. Potom odstavíme z ohňa. Keď bude vychladnuté, pridáme doň po jednom vajcia.
2.
Z takto pripraveného cesta vykrajujeme lyžicou halušky a hádžeme ich do osolenej vriacej vody, kde ich varíme 2 až 5 minút. Po uvarení halušky prepláchneme najprv studenou a potom teplou vodou, aby nevychladli. Podávame k minútkam.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...