Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Čínska kačica s broskyňami

4
porcie
225
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
kačica
6 ks
broskyňa
2 KL
čínske korenie
2 KL
sečuánske korenie
2 KL
morská soľ
1 ks
červená kapusta
2 PL
med
2 PL
japonský ocot
3 PL
sezamový olej
2 PL
zázvor
6 PL
holsin omáčka
2 KL
sezamové semienka

postup

1.
Trúbu rozohrejeme na 140 stupňov. Kožu a podkožný tuk na kačke poprepichujeme vidličkou. Do brušnej dutiny vložíme celú broskyňu, odstránime prebytočný tuk a nohy zviažeme kuchynskou niťou. V miske podrvíme čínske korenie, sečuánske korenie a morskú soľ. Zmes vtrieme do kačky. Pečte 3 hodiny.
2.
Medzitým vložíme broskyňu rezom na hor do zapekacej misy. Med, ocot, sezamový olej, zázvor a omáčku hoisin zmiešame s 3 lyžicami vody. Zmes rovnomerne polejeme broskyne a posypeme ich sezamovými semiačkami.
3.
Kačku zdvihnite a obráťte ju prsíčkami na hor. do trúby pridajte aj zapekaciu misu s broskyňami. Kačka by mala byť zlatá a chrumkavá.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.