Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Čínska kačica s broskyňami

4
porcie
225
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
kačica
6 ks
broskyňa
2 KL
čínske korenie
2 KL
sečuánske korenie
2 KL
morská soľ
1 ks
červená kapusta
2 PL
med
2 PL
japonský ocot
3 PL
sezamový olej
2 PL
zázvor
6 PL
holsin omáčka
2 KL
sezamové semienka

postup

1.
Trúbu rozohrejeme na 140 stupňov. Kožu a podkožný tuk na kačke poprepichujeme vidličkou. Do brušnej dutiny vložíme celú broskyňu, odstránime prebytočný tuk a nohy zviažeme kuchynskou niťou. V miske podrvíme čínske korenie, sečuánske korenie a morskú soľ. Zmes vtrieme do kačky. Pečte 3 hodiny.
2.
Medzitým vložíme broskyňu rezom na hor do zapekacej misy. Med, ocot, sezamový olej, zázvor a omáčku hoisin zmiešame s 3 lyžicami vody. Zmes rovnomerne polejeme broskyne a posypeme ich sezamovými semiačkami.
3.
Kačku zdvihnite a obráťte ju prsíčkami na hor. do trúby pridajte aj zapekaciu misu s broskyňami. Kačka by mala byť zlatá a chrumkavá.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.
Čerešne
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Vedeli ste, že čerešne majú omladzujúci účinok, prospievajú srdcu a kĺbom alebo to, že znižujú krvný tlak?