Hydinové prsia v bazalkovej omáčke
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
kuracie prsia
200
g
mrkva
2
ks
cibuľa
trochu
olej
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1
ks
citrón
250
ml
zeleninový vývar
150
ml
sladká smotana
1
KL
sušená bazalka
1
KL
solamyl
postup
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kúsky. Mrkvu očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska spolu s cibuľou. Na rozohriatom oleji opražíme mäso, posolíme, okoreníme, pridáme mrkvu, cibuľu a pražíme 5 minút. Vývar so sladkou smotanou a bazalkou necháme prevariť a nalejeme na opražené mäso so zeleninou. Prikryjeme a dusíme 20 minút. Šťavu zahustíme solamylom rozmiešaným v malom množstve studenej vody. Nakoniec dochutíme citrónovou šťavou, soľou a mletým čiernym korením. Podávame napríklad s cestovinou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.