Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hydinové prsia v bazalkovej omáčke

ingrediencie

600 g
kuracie prsia
200 g
mrkva
2 ks
cibuľa
trochu
olej
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1 ks
citrón
250 ml
zeleninový vývar
150 ml
sladká smotana
1 KL
sušená bazalka
1 KL
solamyl

postup

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kúsky. Mrkvu očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska spolu s cibuľou. Na rozohriatom oleji opražíme mäso, posolíme, okoreníme, pridáme mrkvu, cibuľu a pražíme 5 minút. Vývar so sladkou smotanou a bazalkou necháme prevariť a nalejeme na opražené mäso so zeleninou. Prikryjeme a dusíme 20 minút. Šťavu zahustíme solamylom rozmiešaným v malom množstve studenej vody. Nakoniec dochutíme citrónovou šťavou, soľou a mletým čiernym korením. Podávame napríklad s cestovinou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Slivky
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Slivky nielenže skvelo chutia, ale sú nabité vitamínmi a minerálmi, upravujú krvný tlak, pomáhajú s trávením a majú...
Favorite popcorn
Pukance - popcorn či popsorgon
Pukance - popcorn či popsorgon
No kto by sa ešte s nimi nestretol? Popcorn - pukance, čiže kukuričná pochúťka k vínu, na chrumkanie pri dobrom filme...
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.