Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hydinové prsia v bazalkovej omáčke

ingrediencie

600 g
kuracie prsia
200 g
mrkva
2 ks
cibuľa
trochu
olej
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1 ks
citrón
250 ml
zeleninový vývar
150 ml
sladká smotana
1 KL
sušená bazalka
1 KL
solamyl

postup

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kúsky. Mrkvu očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska spolu s cibuľou. Na rozohriatom oleji opražíme mäso, posolíme, okoreníme, pridáme mrkvu, cibuľu a pražíme 5 minút. Vývar so sladkou smotanou a bazalkou necháme prevariť a nalejeme na opražené mäso so zeleninou. Prikryjeme a dusíme 20 minút. Šťavu zahustíme solamylom rozmiešaným v malom množstve studenej vody. Nakoniec dochutíme citrónovou šťavou, soľou a mletým čiernym korením. Podávame napríklad s cestovinou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.