Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hydinové prsia v bazalkovej omáčke

ingrediencie

600 g
kuracie prsia
200 g
mrkva
2 ks
cibuľa
trochu
olej
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1 ks
citrón
250 ml
zeleninový vývar
150 ml
sladká smotana
1 KL
sušená bazalka
1 KL
solamyl

postup

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kúsky. Mrkvu očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska spolu s cibuľou. Na rozohriatom oleji opražíme mäso, posolíme, okoreníme, pridáme mrkvu, cibuľu a pražíme 5 minút. Vývar so sladkou smotanou a bazalkou necháme prevariť a nalejeme na opražené mäso so zeleninou. Prikryjeme a dusíme 20 minút. Šťavu zahustíme solamylom rozmiešaným v malom množstve studenej vody. Nakoniec dochutíme citrónovou šťavou, soľou a mletým čiernym korením. Podávame napríklad s cestovinou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kelové závitky
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Listová zelenina je populárna najmä v jari a v lete. Kel má vysokú nutričnú hodnotu a málo kalórií. Pripravte si z neho...
Foodtruck
Parné rúry na potulkách Slovenskom II.
Parné rúry na potulkách Slovenskom II.
Electrolux Foodtruck vybavený multifunkčnými parnými rúrami ukázal, čo dokáže 10. júna 2017 na Gurmán Feste...
Kandizované kvety
Nechajte rozkvitnúť taniere jedlými kvetmi!
Nechajte rozkvitnúť taniere jedlými kvetmi!
Čerstvé kvety Vám už nemusia zdobiť len stôl vo váze, ale aj taniere, stačí vedieť ako nato! Možno ste už boli...