Pridať recept

Zemiaky zapečené so smotanou a syrom

Zemiaky zapečené so smotanou a syrom
Zdroj: vegetarianka3

ingrediencie

1 kg
zemiaky
soľ
1 dl
mlieko
40 g
maslo
1 dl
smotana
150 g
ementál

postup

1.
Olúpané a umyté zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme, prilejeme horúce mlieko, pridáme maslo a spolu vyšľaháme na kašu. Vymastíme pekáč alebo jenskú misu a zemiakovú kašu do nej vložíme.
 
2.
Smotanu rozmiešame s postrúhaným ementálom a zalejeme ňou kašu. Zapekáme, až kým povrch pekne nesčervenie. Podávame s hlávkovým šalátom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Čerstvý syr
Ako skladovať žltý syr? Tento trik ho udrží čerstvý až 3 týždne!
Žltý syr je produkt, ktorý nájdete pravdepodobne v každej chladničke. Používame ho do sendvičov, nákypov...
Kupujete strúhaný syr? Radšej to už nerobte!
Kupujete strúhaný syr? Radšej to už nerobte!
Ako je to u vás? Strúhate vlastný či kupujete nastrúhaný? Toto sú tri hlavné dôvody, prečo sa oplatí radšej...