Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Burizonové ježe s karamelom

ingrediencie

300 g
kryštálový cukor
1 konzerva
sladené kondenzované mlieko
2 balíčky
burizóny
125 g
Hera

postup

Cukor na miernom ohni rozpustíme a miešame, kým nezhnedne na karamel. Pridáme kondenzované mlieko, povaríme a odstavíme z ohňa. Potom pridáme Heru, burizóny a zľahka premiešame. Pomocou lyžice, namočenej do studenej vody, tvarujeme guľky, ktoré necháme na chladnom mieste. (Ak guľky tvarujeme rukami, taktiež si ich namáčame do studenej vody, aby sa nám masa na ne nelepila)Pri príprave karamelu sa cukor najskôr rozpustí, potom sa zvarí na niť, neskôr na perlu, bublinu, reťaz, guľôčku a nakoniec začína zlatnúť, vonia a tmavne. Vtedy ho musíme hneď odložiť z ohňa, aby sa nepripálil.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
veronka-veronicka
16.11.2012 15:17 | |
+9 -1
vyskúšam...už som to niekde jedla a bolo to super (y)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
cuketový koláč
15 receptov na cuketové koláče, ktorým neodoláte
15 receptov na cuketové koláče, ktorým neodoláte
Cuketa je naozaj všestranná. Cuketa, to nie len nevábny cuketový prívarok, ale vykúzlite z nej aj skvelé koláče...
PIERRE BAGUETTE
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku? Či už sa...
Raňajky
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Pozrite sa, čo zvoliť na raňajky, aby bol váš deň plný energie a pohody.