Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Burizonové ježe s karamelom

ingrediencie

300 g
kryštálový cukor
1 konzerva
sladené kondenzované mlieko
2 balíčky
burizóny
125 g
Hera

postup

Cukor na miernom ohni rozpustíme a miešame, kým nezhnedne na karamel. Pridáme kondenzované mlieko, povaríme a odstavíme z ohňa. Potom pridáme Heru, burizóny a zľahka premiešame. Pomocou lyžice, namočenej do studenej vody, tvarujeme guľky, ktoré necháme na chladnom mieste. (Ak guľky tvarujeme rukami, taktiež si ich namáčame do studenej vody, aby sa nám masa na ne nelepila)Pri príprave karamelu sa cukor najskôr rozpustí, potom sa zvarí na niť, neskôr na perlu, bublinu, reťaz, guľôčku a nakoniec začína zlatnúť, vonia a tmavne. Vtedy ho musíme hneď odložiť z ohňa, aby sa nepripálil.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
veronka-veronicka
16.11.2012 15:17 | |
+9 -1
vyskúšam...už som to niekde jedla a bolo to super (y)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Snickers tyčinka
Maškrty zo Snickersky
Maškrty zo Snickersky
Niektoré tyčinky sú tak famózne, že dezerty z nich jednoducho musia byť ešte lepšie.
omelety
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Vajce jedávame pomerne často. Striedame prepeličie a slepačie. Najčastejšie slepačie z fariem, domáce. V porovnaní...