Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Burizonové ježe s karamelom

ingrediencie

300 g
kryštálový cukor
1 konzerva
sladené kondenzované mlieko
2 balíčky
burizóny
125 g
Hera

postup

Cukor na miernom ohni rozpustíme a miešame, kým nezhnedne na karamel. Pridáme kondenzované mlieko, povaríme a odstavíme z ohňa. Potom pridáme Heru, burizóny a zľahka premiešame. Pomocou lyžice, namočenej do studenej vody, tvarujeme guľky, ktoré necháme na chladnom mieste. (Ak guľky tvarujeme rukami, taktiež si ich namáčame do studenej vody, aby sa nám masa na ne nelepila)Pri príprave karamelu sa cukor najskôr rozpustí, potom sa zvarí na niť, neskôr na perlu, bublinu, reťaz, guľôčku a nakoniec začína zlatnúť, vonia a tmavne. Vtedy ho musíme hneď odložiť z ohňa, aby sa nepripálil.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
veronka-veronicka
16.11.2012 15:17 | |
+8 -0
vyskúšam...už som to niekde jedla a bolo to super (y)
Zobraz celú diskusiu
Vianočné inšpirácie
Vianočné inšpirácie
Vybrali sme pre vás
Beautiful big
Vianočné zvyky a tradície sú dôležité, zachovajte ich!
Vianočné zvyky a tradície sú dôležité, zachovajte ich!
Aké sú pre Vás ideálne Vianoce? Ideálne Vianoce sú časom, kedy sa všetci na chvíľku zastavíme, stretneme sa v kruhu...
Orechové linecké
Linecké koláčiky 5x inak
Linecké koláčiky 5x inak
Základný recept na tradičné linecké koláčiky môžte jednoducho upraviť. Ponúkame vám niekoľko chutných variácií.
Eggnog with
Tekutá sladkosť pre dospelých - vaječný likér!
Tekutá sladkosť pre dospelých - vaječný likér!
Čo by to boli za Vianoce bez vaječného likéru, stromčeka, kapra a darčekov? Ešte doteraz si určite pamätáte, že ste ako...