Pridať recept

Plnené morčacie prsia

ingrediencie

700 g
morčacie prsia
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
2 kg
solamyl
100 ml
sladká smotana
trochu
petržlenová vňať
trochu
olej
1 ks
cibuľa
podľa chuti
citrónová šťava

Plnka

100 g
Niva
1 ks
cibuľa
350 g
marhuľový kompót
1 PL
nakladané zelené korenie

postup

1.
Morčacie prsia umyjeme a osušíme. Ostrým špicatým nožom narežeme do mäsa otvor, naplníme pripravenou plnkou, otvor zašijeme niťou, osolíme a okoreníme. Na pekáči rozohrejeme olej, pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska, opražíme, zalejeme horúcim vývarom, prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme 60 minút. Počas pečenia mäso obraciame a polievame kompótovou šťavou. Upečené mäso vyberieme, do výpeku pridáme 200 ml horúcej vody, necháme zovrieť, potom vlejeme sladkú smotanu rozmiešanú so solamylom a omáčku niekoľko minút varíme. Dochutíme soľou a citrónovou šťavou. Mäso nakrájame na plátky a polejeme omáčkou.
 
2.
Plnka: Syr a polovicu marhule nakrájame na kocky a cibuľu nadrobno. Všetko spolu zmiešame, pridáme zelené korenie a znovu premiešame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať