Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Punčové rezy

ingrediencie

10 ks
vajce
220 g
kryštálový cukor
1 balíček
vanilínový cukor
1 ks
citrón
270 g
hladká múka
1 štipka
červená potravinárska farba
300 g
džem

Na cukrový sirup

315 g
kryštálový cukor
315 ml
voda
1 PL
rumová esencia
1 PL
punčová esencia

Na cukrovú polevu

200 g
práškový cukor
2 ks
citrón
1 štipka
červená potravinárska farba
čokoláda na ozdobu

postup

1.
Žĺtky, 100 g cukru, vanilínový cukor a nastrúhanú citrónovú kôru z jedného citróna vyšľaháme dopenista. Z bielkov a zo 120 g cukru vyšľaháme tuhý sneh. Tieto dve hmoty spojíme a primiešame múku.
2.
Z cesta si odložíme tri štvrtiny, zvyšnú jednu štvrtinu zafarbíme červenou potravinárskou farbou rozmiešanou v 1 lyžičke vody. Obe cestá pečieme zvlášť na plechu vystlanom papierom na pečenie asi 20 až 30 minút pri teplote 180 °C. Po upečení ich necháme vychladnúť. Potom biely plát priečne prekrojíme na dve polovice.
3.
Cukrový sirup: Do vody dáme variť cukor, pokým nevznikne hustejšia zmes. Keď vychladne, pridáme do nej punčovú a rumovú arómu.
4.
Prvý biely plát cesta potrieme z jednej strany džemom. Druhou stranou ho položíme na plech vystlaný papierom. Položíme naň červený plát, ktorý poriadne navlhčíme cukrovým sirupom. Aj druhý bledý plát natrieme z jednej strany džemom. Natretou stranou ho položíme na červený plát a zaťažíme doskou. Pláty necháme do druhého dňa tak, nech sa dobre spoja. Druhý deň potrieme vrch zákuska tenkou vrstvou džemu. Po dĺžke prekrojíme na polovice alebo na tretiny.
5.
Cukrová poleva: Vymiešame spolu cukor, šťavu z dvoch citrónov a červenú potravinársku farbu rozmiešanú v 1 lyžičke vody. Punčové rezy potrieme navrchu polevou a ozdobíme čokoládou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
yvan2000
3.12.2016 21:53 | |
+2 -1
samozrejme, že treba
veja02
31.10.2015 11:51 | |
+11 -3
A kypriaci pracok netreba??
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Kiwi smoothie
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Chlpaté plody kiwi nie sú na prvý pohľad práve najvábnejšie z ovocia, no pod šupkou sa ukrýva oveľa viac ako si...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...