Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Sypaný makovník s ovocím

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
300 g
mletý mak
200 g
práškový cukor
250 g
maslo
1 ks
škoricový cukor
1 ks
vanilkový cukor
postrúhané jablká
višne

postup

1.
Múku, mak a cukor spolu zmiešame a rozdelíme do troch misiek.
2.
Menší plech vymastíme maslom a vysypeme múkou. Prvú tretinu zmesi rovnomerne navrstvíme na celý plech, na ňu rozložíme postrúhané jablká, ktoré posypeme škoricovým cukrom.
3.
Prikryjeme druhou tretinou makovej zmesi, navrch uložíme višne a prikryjeme poslednou makovou zmesou.
4.
Nakoniec všetko polejeme rozpusteným maslom a dáme piecť pri 180 stupňov na 40-45 minút. Vychladnutý koláč ozdobíme šľahačkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Francúzske croissanty
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Aj keď tomu možno nebudete chcieť uveriť, croissant nemá svoj pôvod vo Francúzsku. Jeho história siaha do Rakúska, kde...
Pečené koleno na pive
Pivo - nielen na pitie, ale aj na varenie!
Pivo - nielen na pitie, ale aj na varenie!
Pivo je jedným z najstarších nápojov na svete a má množstvo priaznivých účinkov na ľudské zdravie, za ktoré môže...
Ázijský čaj
Čaje-nečaje! Kto sa v tom má vyznať? Podrobný prehľad čajov
Čaje-nečaje! Kto sa v tom má vyznať? Podrobný prehľad čajov
Možno niekoho trošku zarazí názov článku, ale čajom sa často nazývajú aj nápoje, ktoré s ním nemajú vôbec nič spoločné...