Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Dvojfarebný pšenový koláč bez lepku

ingrediencie

Cesto

300 g
zmes kukuričných cerálií, semienok a orieškov
2 ks
vaječný žĺtok
3 PL
trstinový cukor
2 PL
kakao
6 PL
olej
voda

Plnka

200 g
pšeno
2 ks
vaječný bielok
2 ks
vajce
4 PL
trstinový cukor

postup

1.
Cereálie, orechy a semienka (v originálnom recepte boli miesto cereálií zvolené orechy) vložíme do kuchynského robota a rozdrvíme na prášok.
2.
Ku zmesi potom pridáme kakao, žĺtka a cukor. Všetko spolu premiešame. Pridáme toľko vody, aby nám vzniklo tuhé cesto.
4.
Pšeno pred varením prepláchneme 2x vriacou vodou a dáme variť do dvojnásobného množstva vody. Pšeno je hotové, keď voda úplne zmizne z hrnca (priebežne miešame). Vložíme do rúry na 180 stupňov a pečieme 15 min.
5.
Horúce pšeno preložíme do mixéra, pridáme bielka, celé vajíčka a cukor a rozmixujeme na hladkú kašu.
6.
Na predpečené cesto vylejeme plnku a dopekáme ďalších 15 min. pri teplote 200 stupňov, až sa nám na povrchu vytvorí kôrka.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...