Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Dvojfarebný pšenový koláč bez lepku

ingrediencie

Cesto

300 g
zmes kukuričných cerálií, semienok a orieškov
2 ks
vaječný žĺtok
3 PL
trstinový cukor
2 PL
kakao
6 PL
olej
voda

Plnka

200 g
pšeno
2 ks
vaječný bielok
2 ks
vajce
4 PL
trstinový cukor

postup

1.
Cereálie, orechy a semienka (v originálnom recepte boli miesto cereálií zvolené orechy) vložíme do kuchynského robota a rozdrvíme na prášok.
2.
Ku zmesi potom pridáme kakao, žĺtka a cukor. Všetko spolu premiešame. Pridáme toľko vody, aby nám vzniklo tuhé cesto.
4.
Pšeno pred varením prepláchneme 2x vriacou vodou a dáme variť do dvojnásobného množstva vody. Pšeno je hotové, keď voda úplne zmizne z hrnca (priebežne miešame). Vložíme do rúry na 180 stupňov a pečieme 15 min.
5.
Horúce pšeno preložíme do mixéra, pridáme bielka, celé vajíčka a cukor a rozmixujeme na hladkú kašu.
6.
Na predpečené cesto vylejeme plnku a dopekáme ďalších 15 min. pri teplote 200 stupňov, až sa nám na povrchu vytvorí kôrka.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Bravčový hrniec
Varte v tlakovom hrnci, je to oveľa rýchlejšie!
Varte v tlakovom hrnci, je to oveľa rýchlejšie!
Už od pradávna sa ľudia všemožne snažia zjednodušiť a najmä urýchliť varenie, veď čas strávený v kuchyni sa dá využiť...
zajačikova torta
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Veľká noc už klope na dvere. Príbytky zdobia veľkonočné dekorácie a je na čase zahájiť aj veľkonočné pečenie. Okrem...
veľkonočné vajíčka
Video: Ako vyrobiť čokoládové veľkonočné vajíčka
Video: Ako vyrobiť čokoládové veľkonočné vajíčka
Nastávajúca Veľká noc nám kladie otázku, akú výslužku prichystať pre veľkonočných šibačov? V obchodoch je množstvo...