Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Makovec

ingrediencie

400 ml
mlieko
3 PL
olej
3 PL
rum
2 ks
vajce
200 g
mletý mak
230 g
cukor
1 ks
vanilkový cukor
1 PL
mletá škorica
2 KL
citrónová kôra
1,5 KL
citrónová šťava
380 g
hladká múka
1 ks
kypriaci prášok

postup

1.
Do nádoby domácej pekárne vlejeme najskôr všetky tekutiny a potom pridáme sypké prísady postupne tak ako sú uvedené. Zapneme pekáreň a nastavíme príslušný program (koláč, sladký ...). V momente, kedy sa končí miešanie, vytiahneme opatrne miešacie príslušenstvo a upečieme.
2.
Hotový makovec necháme ešte 5 až 10 minút uzavretý v pekárni, potom vytiahneme formu a po 5 minútach makovec vyklopíme na mriežku a necháme vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
u0161tefnia858
3.10.2013 17:55 | |
+0 -0
tak fajn tak ho určite vyskúšam :O
u0161tefnia858
1.10.2013 14:47 | |
+0 -0
chcem sa opýtať či sa musí robiť len v dom.pekárne??? 3:)
dobruchut.sk
2.10.2013 11:23 | |
+1 -0
kludne sa to moze piect aj vo forme na srnci chrbat, ci na plechu :)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...