Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Husacie stehná na hubách

4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
husacie stehno
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
trochu
olej
2 ks
cibuľa
1 ks
mrkva
250 ml
slepačí vývar
10 ks
celé čierne korenie
1 zväzok
petržlenová vňať
4 strúčiky
cesnak
500 g
šampiňóny
20 g
maslo

postup

Husacie stehná umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. V pekáči na rozohriatom oleji opečieme asi po 5 minút z každej strany a vyberieme. Cibuľu a mrkvu očistíme, nakrájame na kocky a niekoľko minút pražíme vo výpeku. Vložíme späť stehná, podlejeme horúcim vývarom, pridáme rozdrvené korenie, pretlačený cesnak, posekanú vňať, prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme 90 minút. Mäkké mäso odkryjeme, kožu narežeme a necháme sčervenieť. Na rozohriatom masle opražíme šampiňóny, osolíme, krátko podusíme. Huby pridáme k mäsu a podávame napríklad s opečenými zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...