Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Husacie stehná na hubách

4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
husacie stehno
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
trochu
olej
2 ks
cibuľa
1 ks
mrkva
250 ml
slepačí vývar
10 ks
celé čierne korenie
1 zväzok
petržlenová vňať
4 strúčiky
cesnak
500 g
šampiňóny
20 g
maslo

postup

Husacie stehná umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. V pekáči na rozohriatom oleji opečieme asi po 5 minút z každej strany a vyberieme. Cibuľu a mrkvu očistíme, nakrájame na kocky a niekoľko minút pražíme vo výpeku. Vložíme späť stehná, podlejeme horúcim vývarom, pridáme rozdrvené korenie, pretlačený cesnak, posekanú vňať, prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme 90 minút. Mäkké mäso odkryjeme, kožu narežeme a necháme sčervenieť. Na rozohriatom masle opražíme šampiňóny, osolíme, krátko podusíme. Huby pridáme k mäsu a podávame napríklad s opečenými zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Feta cheese cubes
Kozí syr
Kozí syr
V dobe našich dedov bolo kozie mlieko a syr bežnou vecou a produktom. Dnes je tomu naopak, kozie mlieko a výrobky...
AEG
Vyvraciame mýty o indukčných varných paneloch. Toto ste možno nevedeli
Vyvraciame mýty o indukčných varných paneloch. Toto ste možno nevedeli
Indukčné panely sú obľúbené predovšetkým vďaka ich bezpečnosti. Často však u ľudí prevláda mýtus, že plyn zasa šetrí...
jablkové koláče
10 receptov na úžasné jablkové koláče
10 receptov na úžasné jablkové koláče
Jeseň sa blíži, jabĺčka dozrievajú. Jablkové koláče, na ktorých si zaručene pochutíte.