Pridať recept

Čatní z marhúľ a broskýň

ingrediencie

300 g
marhuľa
400 g
broskyňa
75 g
hrozienka
50 g
lúpané mandle
175 ml
vínny ocot biely
75 ml
biele víno
1 ks
želírovací cukor
1 PL
horčicové semienka
1 KL
soľ
1/4 KL
mleté čierne korenie

postup

1.
Horúcou vodou sparíme broskyne, potom ich prudko schladíme a olúpeme. Následne ich odkôstkujeme. Studenou vodou prepláchneme marhule, odkôstkujeme. Nakrájame všetko ovocie na menšie kúsky a roztlačíme v hrnci spolu so želírovacím cukrom. Následne pridáme všetky zvyšné suroviny a dôkladne premiešame.
 
2.
Privedieme do varu za stáleho miešania a povaríme minimálne 5 minút, až kým sa tekutina nezredukuje na polovicu. Odstavíme a naplníme ihneď poháre. Dobre uzavrieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Fresh apricot fruit.
Ako udržať marhule čo najdlhšie čerstvé? Dodržujte 3 zásadné pravidlá, na toto si však dávajte pozor!
Vždy čerstvé a šťavnaté marhule? Osvojte si tieto pravidlá a užívajte si ich čerstvosť čo najdlhšie.
Fotorecept: Marhuľové čatní
Čatní - farebná India v pohári
Čatní (chutney) je hustá omáčka. Je charakteristická pre indickú kuchyňu. Pripravuje takmer z čohokoľvek :)...