Hus pečená na zemiakoch
4
porcie
150
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
hus
1
ks
cesnaku
1
kg
zemiaky
2
ks
šalotka
1
zväzok
petržlenová vňať
300
ml
sladká smotana
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
postup
Deň pred pečením hus umyjeme, očistíme, nakrájame na menšie kúsky, prešpikujeme cesnakom nakrájaným na hranolčeky a dobre posolíme. Olúpané surové zemiaky nakrájame na štvrtiny, dáme do hlbokého pekáča, zmiešame s cibuľou nakrájanou na kolieska, zvyšným cesnakom a soľou. Na zemiaky dáme hus, zalejeme smotanou rozšľahanou so soľou, korením a vňaťou. Prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme 90 minút. Mäkké mäso odkryjeme a necháme sčervenieť. Zemiaky vyberieme z pekáča dierkovanou naberačkou, aby na nich nezostalo veľa masti.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.