Pečená hus so slivkami
4
porcie
150
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
hus
200
g
sušená slivka
100
ml
rum
1
ks
citrón
štipiek
soľ
postup
Deň pred pečením hus dobre umyjeme, očistíme a dobre presolíme zvonku aj zvnútra. Slivky namočíme do vody ochutenej 1/2 dl rumu a šťavou z jedného citróna. Odležanú hus naplníme slivkami, brušnú dutinu uzatvoríme. Kožu na prsiach viackrát narežeme, aby sa dobre vypiekol tuk. Hus vložíme do pekáča prsiami dolu, podlejeme zvyšným rumom a aspoň 400 ml vody. Prikrytú dáme piecť do vyhriatej rúre. Pečieme 120 minút. Počas pečenia obraciame. Mäkkú hus vyberieme, výpek zlejeme, hus vložíme späť do pekáča, popicháme vidličkou a upečieme dochrumkava. Vychladnutú hus postriháme na porcie. Podávame so zemiakovými lokšami potretými husacím tukom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.