Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zapekaná jaternicová kaša

4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
mäso z bravčovej hlavy
100 g
chudšie bravčové mäso
100 g
škvarky
250 ml
husacia krv v konzerve
200 g
pohánka
1 ks
cibuľa
podľa chuti
mleté čierne korenie
štipiek
majorán
štipiek
rasca
podľa chuti
soľ
2 strúčiky
cesnak
trochu
olej
1 balíček
zemiaková kaša
1 téglik
kyslá smotana

postup

Mäso uvaríme v slanej vode. Pohánku prepláchneme, dáme do pekáčika, zalejem vodou, prikryjeme a v rúre udusíme domäkka. Hotovú pohánku necháme vychladnúť. Mäso a škvarky zomelieme. Na oleji do ružova speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, opražíme na nej mäso, primiešame uvarenú pohánku a krv alebo pomletú pečeň. Zmes okoreníme, posypeme rascou, majoránom, pridáme pretlačený cesnak a dobre premiešame. Na spodok pekáča dáme zemiakovú kašu, potrieme jaternicovou kašou a v dobre vyhriatej rúre zapečieme. Môžeme posypať kolieskami opraženej cibule a kockami údenej slaniny. Vyberieme z rúry a potrieme kyslou smotanou, môžeme podávať aj s kyslou kapustou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...
Walnuts
Viete správne skladovať orechy?
Viete správne skladovať orechy?
Orechy naozaj právom patria medzi superpotraviny. Sú zdrojom zdravých tukov, znižujú cholesterol, pôsobia v tele...