Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zapekaná jaternicová kaša

4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
mäso z bravčovej hlavy
100 g
chudšie bravčové mäso
100 g
škvarky
250 ml
husacia krv v konzerve
200 g
pohánka
1 ks
cibuľa
podľa chuti
mleté čierne korenie
štipiek
majorán
štipiek
rasca
podľa chuti
soľ
2 strúčiky
cesnak
trochu
olej
1 balíček
zemiaková kaša
1 téglik
kyslá smotana

postup

Mäso uvaríme v slanej vode. Pohánku prepláchneme, dáme do pekáčika, zalejem vodou, prikryjeme a v rúre udusíme domäkka. Hotovú pohánku necháme vychladnúť. Mäso a škvarky zomelieme. Na oleji do ružova speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, opražíme na nej mäso, primiešame uvarenú pohánku a krv alebo pomletú pečeň. Zmes okoreníme, posypeme rascou, majoránom, pridáme pretlačený cesnak a dobre premiešame. Na spodok pekáča dáme zemiakovú kašu, potrieme jaternicovou kašou a v dobre vyhriatej rúre zapečieme. Môžeme posypať kolieskami opraženej cibule a kockami údenej slaniny. Vyberieme z rúry a potrieme kyslou smotanou, môžeme podávať aj s kyslou kapustou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.
Mrkvová polievka
Delikátne polievky z letnej záhradky
Delikátne polievky z letnej záhradky
Päť polievok, ktoré chutne využívajú čerstvé plody leta.